Kadın ve LGBTİ örgütlerinin 18 Ocak’ta başlattığı “Ölümden değil yaşamdan yanayız, barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz” kampanyasında toplanan imzaların sayısı 5 bini geçti.

160 kadın ve LGBTİ örgütünün destek verdiği imza kampanyasında toplanan imzalar, 6 Şubat’ta Diyarbakır Sümerpark’ta yapılması planlanan barış nöbetininin ardından TBMM Başkanlığı’na teslim edilecek.

İmzaların teslimi için TBMM Başkanlığı’ndan randevu alan kadın örgütü temsilcileri, meclisi ve hükümeti barış için göreve çağıracak.

TBMM Başkanlığı’na, imza metninde dile getirilen “Barış bizim hakkımız, bunu hiç zaman kaybetmeden tesis etmek sizin göreviniz, müzakerelerin yeniden başlatılmasını ve kalıcı bir barış için çözüm yolları oluşturulmasını istiyoruz” mesajı iletilecek.

yasamdanyanayiz.com ile kurulan stantlarda yürütülen imza kampanyasınI, Ankara Kadın Dayanışma Vakfı, Sosyalist Kadın Meclisleri, Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi Platformu, Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği, Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi, Kongreya Jinên Azad, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı da destekliyor.

İmza kampanyasına İsviçre, Almanya, Kolombiya, Hırvatistan, ABD, İsveç, Tacikistan, Ermenistan. Cezayir, Hollanda, Bosna Hersek’ten de destek geldi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Polit Büro Üyesi Leyla Halit de imza verenlerden oldu.

Editör: Wan Haber