Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir kişi; kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti ve bireysel kredi işlemlerinde kendisinden kesilen dosya masraflarının iade edilmesi için 5 bankaya açtığı davalardan bazılarını kazandı.
Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Kara; kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti ve bireysel kredi işlemlerinde kendisinden kesilen dosya masraflarının iade edilmemesi üzerine başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. Kara kendisinde çeşitli ücretler adı altında kesinti uygulayan 5 bankayı bankalardan aldığı dokümanlarla birlikte dilekçe yazarak Akyazı Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet etti. Heyetin haksız yere kesildiği gerekçesiyle paraların müşteriye iade edilmesi yönündeki kararını bankalara ibraz ettiren Serkan Kara, 3 bankadan parasını geri aldı ancak 2 banka parayı iade etmeyip heyetin kararına itiraz ederek mahkemeye gitti. Parayı iade eden bankalardan biri ise "haksız zenginleşme" sebebiyle Kara'yı mahkemeye verdi. Davalardan birinde Serkan Kara lehine karar verildiği öğrenilirken, diğer davalar sürüyor.
Kara, tüketicilere seslenerek, "Bu kararlar emsal karar niteliği taşıyor. İsteyen herkes geriye dönük olarak ödedikleri banka hesap işletim ücretlerini ve kart aidatlarını geri alabilir. Kaymakamlık merkezlerinde bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine dekontlarıyla müracaat etmeleri yeterli. Bazı bankalar bu konuda doküman vermek istemiyor. Bu yüzden işi zorlaştırmak adına benden sayfa başı 30, 40 TL gibi yüksek bedeller istediler. Bunları da dokümanların mail adresime gönderilmesini isteyerek çözebildim. Bugüne kadar ödediğim paraların çoğunu geri aldım" dedi.
(AY-GS-Y)

15.02.2013 11:47:11 TSI

Editör: Wan Haber