AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 78. yıldönümünü kutladı.
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ve İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 78. yıldönümünü kutladı. AK Parti hükümetleri döneminde kadınlar için birçok ilklere imza atıldığını belirten Köse, "Kadınlar için eğitim, sağlık, sosyal yardımlar alanında birçok ilkler gerçekleştirildi. Kadın İstihdamı Yüksek Kurulu oluşturularak iş hayatında, istihdamla önemli düzenlemeler yapıldı. Kadının toplumun her kademesinde karar alma mekanizmalarına katılabilmesi için ne gerekiyorsa tüm eksiklikler AK Parti hükümeti döneminde tek tek ele alınmıştır. Tüm alanlarda kadın öncelikli düzenlemeler yapılarak hızla hayata geçirilmiştir. Kadınlarımızın karar alma mekanizmasında sayılarının hızla artmasını dileyerek Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum" dedi.
Kadınların hayatın her alanında büyük yükler taşıdığını belirten AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nezihe Tezcan Yoldan, "Tüm kadınlarımızı AK Parti'de siyaset yapmaya davet ediyorum. Hükümetimiz döneminde AK Parti teşkilatları ana kademelerde, il genel meclisi ve belediye meclisinde ve milletvekilliğinde kadın sayısı artırılmıştır. Türkiye genelinde kadın teşkilatlarımız güçlendirilip karar alma mekanizmalarında etkin rol almaktadır. Sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın veriliş yıldönümünü kutluyorum" diye konuştu.
(SÇ-SÇ-Y)

04.12.2012 17:04:23 TSI

Editör: Wan Haber