AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, başarılı kadınların sayısının artmasıyla, ülkenin gelişiminin de hızlanacağını bildirdi.
Kaçar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımasının demokrasi adına gurur verici olduğunu belirtti. Türkiye'nin Avrupa, Amerika ve Asya'daki bir çok devletten daha önce kadın haklarına kavuştuğunu anımsatan Kaçar, mesajında şu düşüncelere yer verdi:
"Hak ve özgürlüklerini kazanan ve bunun bilincine varan kadınlarımız, cumhuriyetin gelişmesine, ülkemizin kalkınmasına büyük katkıda bulunmuşlardır ve bulunmaktadırlar.
Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşama katılımda; karar verme süreçlerinde daha etkin rol oynaması, siyasal alanda daha yüksek oranlarda temsil edilmesi bir zorunluluktur.
Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti iktidarları, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti Kadın Kolları, bugün 3 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesidir.
Diğer yandan kadınların sorunlarının çözülmesi, bilinçlendirilmesi ve haklarının korunması için çaba gösteren gönüllü kuruluşlarımızın çalışmalarını da mutlulukla izliyor, bu yöndeki çalışmaların artarak sürmesini diliyorum.
Partimden aldığım destekle, tüm hemcinslerimi aramıza siyaset yapmaya davet ediyorum. Her alanda başarılı kadınlarımızın sayısı arttıkça, ülkemizin gelişimi de hızlanacaktır.
Kadınlarımızın aile yaşamında, eğitimde, sanatta, sporda, iş dünyasında, sosyal yaşamda ve ekonomide olduğu gibi, siyasette de hak ettikleri yere geleceklerine olan inancımla, Ulu Önderimiz Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum."
(YUT-Y)

05.12.2012 15:32:53 TSI

Editör: Wan Haber