Cilvegözü'nde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye gelen ve olay yerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı, İç İşleri Bakanı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı basın toplantısı düzenledi.
Hatay Havaalanında basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bomba yüklüm aracın Suriye'den geldiğinin çok net bir şekilde görüntülerle de ortaya konduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Olay, 14.30 sıralarında meydana geldi. Patlamada 13 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. 26 yaralanın 11'i ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Yatar vaziyette 15 hastamız var. 15 yaralının 8'inin durumu ciddi. 8 ağır yaralının 3'ü türk vatandaşı. Olaya sebep veren araç Suriye'den gelen araç 20 dakika önce olay yerine park ediyor ve olay meydana geldi. Kesin olan şey aracın Suriye'den geldiği ve Türk kayıtlarında olmadığı. Deliller güvenlik güçlerinin elinde. Önemli yol gidilmiş durumda. Olayın sorumlularıyla ilgili daha geniş bilgiler verilecek. Terör hadisesini lanetliyorum, olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımız acil şifalar diliyorum."
Ergin, güvenlik kameralarına bakıldığı zaman aracın park edildiği bölgede yoğun bir trafiğin olduğunu belirterek, "Orada yayalar ve araçlar var. Orada aracın patlaması halinde çok sayıda can kaybının olacağı anlaşılıyor çıplak gözle. Dolayısıyla oradaki sivil vatandaşlar açık hedef. Orada güvenlik güçlerinin olmadığı bir bölge ve sivillerin olduğu bölge. O açıdan hedef siviller gibi görünüyor. İstihbarat birimleri Suriye ile de temas ederek olayın maliyetini anlamaya çalışıyorlar. Tam Türkiye girişinde meydana geldiği için yaralıların bir kısmı Suriye tarafına geçirilmiş durumda. Ama oradaki yaralıların durumunu daha sonra bildireceğiz. Orada 8 yaralı olduğu yönünde bilgi var. Patlayıcının türüne ilişkin olay yerindeki bulgular adli tıpta çalışılıyor. Daha sonra bilgiler verilecektir" şeklinde konuştu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlayıcının güçlü olduğunun tespit edildiğini ifade ederek, "Olayın başlanıcından itibaren cumhuriyet başsavcılığının olaya el koymasıyla beraber, jandarmadan ve emniyetten olayla ilgili delilleri topladılar. Kimlikler tespit ediliyor. Şuanda kesin bir netice elde edemediğimiz için isim vermiyoruz. Önümüzdeki günler açıklamalarda bulunacağız" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü'nün önemli kapılarımızdan bir tanesi olduğunu vurgulayarak, "İncelemeler bitirildikten ve saha tamamiyle gümrük elemanlarına teslim edildiği zaman elektronik olarak çalışmasa bile manuel olarak çalışmalar başlayacaktır. Bu uzun zaman almaz. Birkaç gün sürebilir" diye konuştu.
(ERN-Y)

12.02.2013 02:20:57 TSI

Editör: Wan Haber