Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği 2 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 480 bin lira olan 367 adet kaçak cep telefonu ele geçirdi.
Son günlerde Türkiye'ye yasadışı yollardan birçok kaçak malın sokulmaya çalışılması sonucu harekete geçen Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, S.İ. ile S.E. adında iki kadının ülkeye yasadışı yollardan kaçak cep telefonu sokacağı bilgisine ulaştı.
İki kadın uçaktan iner inmez harekete geçen ekipler, kadınların yanında taşıdıkları valizlerde piyasa değeri toplam 350 bin lira olan 314 adet cep telefonu ele geçirildi. Havalimanı'nda yapılan ikinci operasyonda ise Hong Kong'tan geldiği öğrenilen T.Y. adlı kişinin valizi hareketler sergilemesi üzerine ekiplerce arandı. Yapılan aramada valizden piyasa değeri 130 bin lira 53 adet cep telefonu ve aksesuarları bulundu. Ard arda yapılan operasyonlarda toplam 480 bin lira değerinde kaçak cep telefonu ve aksesuarları ele geçiren İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.
(TG-Y)

10.01.2013 06:18:08 TSI

Editör: Wan Haber