İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım'da açılan kurslarda 47 branşta 7 bin 500 kişinin eğitildiğini açıkladı.
İnsanları üretir hale getirmek istediklerini vurgulayan Başkan Demirtaş, "Ev hanımlarımıza, öğrencilere ve meslek öğrenmek isteyen herkese yönelik hazırlanan kurslarımızda niteliksiz insanlarımıza mesleki vasıf kazandırıyor, üretebilir hale getiriyoruz. Bununla birlikte bu insanlarımız edindikleri meslek sayesinde iş bulma olanağına da sahip olabiliyorlar. İnsanlara bir nebze de olsa faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' sözünden hareketle yönümüzü tayin ediyor, hizmet ediyoruz" dedi.
Başkan Necattin Demirtaş, Türkiye genelinde en çok kurs açan belediye olduklarını, 9 kültür merkezinde 47 değişik branşta kurs 7 bin 500 kursiyere mesleki, kültürel, eğitici ve sanata yönelik eğitimler verdiklerini ifade etti. Mesleki eğitim konusunun son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Demirtaş, belediye olarak bu konuda hassas olduklarını dile getirdi. Belediyeciliğin görevleri arasında sadece yol, asfalt, temizlik gibi hizmetlerin bulunmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okuma-yazma, el becerileri, kültür-sanat ve mesleki alanlarda kurslar düzenlediklerini kaydetti.
Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Demirtaş, "Keman, ney, bağlama, gitar, tekvando, tiyatro, halk oyunları, modern danslar, model uçak, step-aerobik, bilgisayar, el sanatları, resim, makine nakışı, dekoratif ahşap düzenleme, takı tasarımı, İngilizce, Türk halk müziği, Türk sanat müziği gibi birçok branşta, toplam 7 bin 500 kursiyer ile Yıldıray Çınar Kültür Merkezi, İlkadım Kültür Merkezi, Unkapanı Kültür Merkezi, Yaşar Doğu Kültür Merkezi, Kılıç Dede Kültür Merkezi, İlkadım Engelliler Koordinasyon Merkezi, İlkadım Meslek Edindirme Kursları Birimi, Gazi Sahnesi ve Bilgi Evi gibi mekanlarda kursları sürdürmekteyiz. Gayemiz, ilçemizi tarihi misyonuna uygun olarak, kültür ve sanat, spor ve ekonomik gelişmişlik yönünden örnek bir kent haline getirmektir" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

06.01.2013 15:38:57 TSI

Editör: Wan Haber