2011-2012 yıllarında Sağlık Bakanlığının yatırımına aldığı 450 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin Van’da yapılması için gerekli projeler hazırlanıp Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) sunuldu.  YPK’nın onayı alınmasına karşın yer tahsisinin olmamasından dolayı Batman iline kaydırıldığı iddia edildi. AK Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk ve AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda’nın 46.610.169 bin TL’lik devasa yatırıma sahip çıkmadığı ve bundan dolayı Batman iline yapılması planlandığı öğrenildi. Her seçim döneminde Van’ın yatırımları bizimle gelecek diyen Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve İl Başkanı Zahir Soğanda’nın bu devasa yatırımın başka bir ilde yapılmasına göz yumması ve sessiz kaldığı için kamuoyunda ciddi rahatsızlık uyandırdı.

ARSA TAHSİSİ GERÇEKLEŞMEDİĞİ İÇİN PROJE İPTAL EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre 46.610.169 bin TL’lik devasa yatırımın arsa tahsisinin gerçekleşmemesinden dolayı söz konusu olan yatırımın başka bir ile yapılması kararlaştırıldı. Edremit ilçesi Yenicami Mahallesinde yaklaşık 149 dönümlük arsaya yapılması planlanan devasa yatırımın YPK onayından geçmesine rağmen “TAHSİS EDİLEN ALANA SIĞMAYACAĞI” gerekçe gösterilerek iptal edildiği öğrenildi.

İşte belgede yer alan proje ile ilgili “Son Durum Notu”

“Mevcut yatırımın sığmaması nedeniyle ilave arsa edinilmesi gerektiğinden Edremit ilçesi Yenicami Mahallesinde yaklaşık 149 dönümlük arsaya yapılması planlanmaktadır. Milli Eğitimle görüşmeler devam ediyor. Milli Emlak arsa tahsisi için proje numarasını istemiştir. YPK yazısına istinaden tahsis çalışması başlatılabilir.

Psikiyatri hastanesi, YGAP Hastanesi, ve Rehabilitasyon Hastanesi planlanmıştır. 14.12.2014’te nihai teklifler alındı. 13.05.2013’te sözleşme süreci başlamış olup tek teklif alınması nedeniyle YPK onayına sunuldu. YPK onayı alınmış olup sözleşme aşamasındadır. (Helikopter pisti talebi var. Değerlendiriliyor)”

Kaynak: Vanekspres.com

Editör: Wan Haber