Gaziantep'te bu yıl ilk kez 7-9 Aralık tarihlerinde yapılacak GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'yla ilgili hazırlıklar sürüyor.
İş arayanlar için büyük fırsat olan GAİF Fuarı'nda işsizlerin daha çok katılımını sağlamak amacıyla Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü kurumda kayıtlı 42 bine yakın iş arayanın cep telefonuna SMS atarak fuara çağırdı. Bu arada hazırlıkları yapılan GAİF 2012 İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu kadın istihdamına yönelik konferansın moderatörlüğünü üstlenecek.
Öte yandan fuar hazırlığıyla ilgili yapılan toplantıda Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlarken, Gaziantep'te engelli istihdamında firmalarda yüzde 90,39 doluluk oranına ulaşıldığını, iş arayan engellileri de GAİF 2012 fuarında mutlaka görmek istediklerini söyledi.
Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin, 7 Aralık Cuma günü Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde (ŞKM) açılacak fuara katılacak 50 firmanın İnsan Kaynakları yöneticileriyle toplantı yaptı. Toplantıda İş Kur Müdürü Siraç Ekin, GAİF 2012 Fuarı'nda yapılacak çalışmalar ve iş arayanların firmalarla nasıl görüşeceğine yönelik bilgi aktardı.
Fuara katılacak firmalarla görüş alış verişi yapan Siraç Ekin, "Bu fuarda iş arayanlara rehberlik yapacağız, istihdamın teşviki konusunda firmaların bilgilendirilmesini sağlayacağız. Kurum olarak 42 bine yakın kayıtlı iş arayan vatandaşların cep telefonuna SMS atarak katılımı arttırmak için fuara çağırdık. Çünkü bu fuar onlar için çok önemli. Ayrıca Fuarda SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu talebimizi geri çevirmedi, kadın istihdamına yönelik konferansta hem hayat hikayesini anlatacak, hem de bu konferansın moderatörlüğünü yapacak" diye konuştu.
Bu arada Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin, 3 Aralık Engelliler Günü'nü de kutlarken fuara katılan firmaların yöneticilerine Gaziantep'te bu yıl işe yerleştirilen engelli sayısının 2 bin 457 olduğunu açıkladı. Siraç Ekin, "Özel sektörde çalışması gereken engelli sayısı 2 bin 718 olması gerekirken, bizim işe yerleştirdiğimiz engelli sayısı bu yıl 2 bin 457 oldu. Bu rakamlara göre özel sektörde engelli istihdamında doluluk oranı yüzde 90,39 oldu. Ancak biz GAİF 2012 Fuarı'na yine iş arayan engelli vatandaşlarımızı da bekliyoruz. Gelsinler firmalarla görüşsünler biz kendilerine yardımcı da olacağız" diye konuştu.
Toplantıda İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na katılacak firmalarla görüş alış verişi yapıldı.
(HD-Y)

03.12.2012 14:42:52 TSI

Editör: Wan Haber