Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 41 yıllık evliliklerini geçen yıl bitiren çiftin nikahını kıydı.
Beylikdüzü Belediyesi evliliklerinde 41 senesini doldurmuş çiftleri yemekte buluşturdu. Çiftler, "41 kere maşallah" yazılı statta hatıra fotoğrafı çektirerek, 41'nci senelerini dondurmuş oldu. Uzun soluklu evliliklerinden dolayı örnek bir çift olan bütün ailelere de mutlu aile sertifikası da verildi. Sertifika sonrasında ise Beylikdüzü'nün son şehidi olan Bilal Özcan'ın anne ve babası da yılın çifti seçildi. Özcan çifti, çok farklı bir duygu olduğunu söyledi. Daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun Özcan çiftine plaket ve çiçek takdim etti.
Öte yandan programda 41 yıllık evliliklerini bir yıl önce bitiren Mustafa Şennur Örmeci çifti, tekrar hayatlarını birleştirdi. Başkan Uzun, "41 yıl önce başlayan ama şuanda telkin ettiğimiz bu birlikteliğin devamını diliyorum ve sizleri yeniden eş ilan ediyorum" dedi.
Çok mutlu olduğunu dile getiren Şennur Örmeci, " 40 yıl önce çok acemiydik. Şimdi daha ustayız. Aynı kişiyle evlendiğim için çok mutluyum. İlk evliliklerde bence kitabın başından okunmaya benziyor. Ama daha sonraki evliliklerde kitabın ortalarında başlıyor. Sonuna inmeyince hiçbir şey anlayamıyorsunuz. Ben bunu anladım ve tekrar evlendim" diye konuştu.
Mustafa Örmeci ise, "Biz el ele mahkemeye gittik boşandık el ele çıktık el ele geldik. Bizim daha çok ihtiyaçlar değildi birbirimizin daha iyi anlamanın yolunda bir ayrılıktı. Ama tekrardan evlendik" dedi.
44 senedir evli olduğunu belirterek gençlere tavsiyelerde bulunan Seyfettin Dura, "Çok güzel geçti evliliğim. Herkese sesleniyorum. En başta iki kişinin birbirilerine saygılı olması gerekiyor. Saygıdan sonra sevgi sonra hoşgörü olması gerekiyor.Yoksa evlilikler devam etmez. Ben eşimle her zaman hoşgörülü bir şekilde yaşadım" dedi.
Seyfettin Dura'nın eşi Songül Dura ise eşinin söylediklerine katıldığını ifade ederek, "Evliliklerimiz sevgi saygı ve ara sıra vır vır vır şeklinde geçti. Yoksa geçmezdi. Gençlerimize de sesleniyorum. Sevgi saygı olmazsa alttan almalar olmazsa 40 sene 50 sene yürümez. Altan almaya baksınlar ve sussunlar" dedi.
Erdoğmuş çifti ise, "43 senedir evliyiz. Birbirimize hürmet ederek sabırlı davranarak geçirdik. Ne kadar kavga etsek de tartışmalarımızı alttan aldık. Bu şekilde evliliğimizde 43 senemizi bitirdik 44 senemize yaklaştık" diye konuştu.
Daha sonra Şanlıurfa sıra gecelerinin ünlü ismi Zekeriya Ünlü ile çiftler dans edip halay çekti.
Program sonrasında ise çiftlere çam fidanı dağıtıldı. Fidanlarını alan çiftler, bir ay sonra 14 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde fidanlarını belediyeye getirerek belediyenin tahsis ettiği alana dikecek. Böylece evlilikte 41 yılını doldurmuş çiftlerin dikili bir fidanı olacak.
(AR-ET-YHY-Y)

14.02.2013 17:29:07 TSI

Editör: Wan Haber