Vali Mehmet Ufuk Erden, Ankara yolu üzerinde inşa edilen 400 yataklı yeni Uşak Devlet Hastanesi'nde incelerde bulundu. Vali Erden, hastane binasındaki eksikliklerin giderildiğini ifade ederek yeni hastanenin Ocak ayı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.
Vali Mehmet Ufuk Erden, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca inşa edilen ve Ocak ayı içerisinde hizmete açılacak olan yeni 400 yataklı Uşak Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Mehmet Ufuk Erden, kentin kısa süre içersinde dünya standartlarında Türkiye'nin en modern hastanelerinden birine kavuşacağını belirterek hastanenin açılmasıyla birlikte halka sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin artacağını söyledi.
Hastanenin 400 yatak kapasiteli olduğunu ve koğuş sistemi yerine oda sistemi olduğunu belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, "Yaklaşık 58 Milyon TL harcanan hastanede 124 poliklinik odası, içersinde banyosu, tuvaleti, televizyonu ve interneti olan tek yataklı 94 oda ve çift yataklı 153 oda olmak üzere toplam 400 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 49 yatak kapasiteli yoğun bakım, 14 ameliyathane salonu, acil servis, konferans salonu, kafeterya ve diğer sosyal donatıları da yer almaktadır" dedi.
İncelemeleri sırasında Vali Mehmet Ufuk Erden'e İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesi Yöneticisi Mutlu Vurkun, Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Tamer Mican da eşlik etti.
(KY-İK)

29.12.2012 12:05:22 TSI

Editör: Wan Haber