Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde zihinsel engelli İbrahim Güneş (12), ailesi tarafından konulan kafeste yaşamak zorunda kalıyor. Hayati Harrani Mahallesi'nde yaşayan 7 kişilik ailenin çocuğu olan İbrahim’in babası Haşim ve ablası Zehra da işitme engelli. Etrafa zarar verdiği gerekçesiyle evin bir köşesine yapılan kafeste tutulan İbrahim’in hayatı belediye yetkililerinin kendisine ulaşmasıyla tamamen değişti. Yetkililer İbrahim’in kafese konulmaması için çalışma başlattı.

Anne Zeliha Güneş, çocuğunu rahat durmadığı için kafese koymak zorunda kaldığını ifade ederek, “Çocuğum işitme ve zihinsel engellidir. Ben iş yaptığım zaman buraya koyuyorum. İşimi bitirdikten sonra dışarı çıkarıyorum. Sürekli buraya koymuyorum. Elektrikle oynuyor. Elektriğin çarpmasından korkuyorum. Ekmek yapıyorum. O zaman buraya koyuyorum. Buraya koymadığım zaman elbiselerini çıkartıyor, evi dağıtıyor. Rahat durmuyor” dedi.

Kafeste tutulan çocuğun dedesi Ahmet Şeffaf ise “Çocuk engellidir. Babaları da engellidir. Yardıma ihtiyaçları var. Devlet tarafından yardım edilirse çok iyi olur. Beş kardeşler, üçü sakat ve engelli. Bir anneleri bir de babaları var. Kafeste hem zihinsel hem de işitme engelli olan kalıyor” şeklinde konuştu.

3-503.jpg

UMUT MASASI EKİPLERİ TARAFINDAN BULUNDU
Umut Masası tarafından yapılan çalışmada çocuğun kafeste tutulduğunu duyan Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal ve Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci ailenin yaşadığı eve gitti. Eve giden Uysal ve Ekinci, çocuğun kafese konulmaması için aile ile görüştü. Aileyi ikna eden yetkililer çocuğun hayat şartlarını düzeltmek için çalışma başlattı.

Konu hakkında bilgi veren Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Uysal, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğimiz Eyyübiye Belediyesi çalışmalarında saha anketi çalışmaları yaparken bu ailemize ulaştık. Dün İbrahim’e rastladığımızda acil olarak öne aldığımız bir vakaydı. Bugün saha ekiplerimiz İbrahim’i aldı. Kontrollerini yaptırıp okula kaydetti. Artık İbrahim kafeste yaşamak zorunda kalmayacak şeklinde konuştu.

İbrahim’in yaklaşık 4 yıldır kafeste yaşamak zorunda kaldığı öğrenildi.

4-427.jpg

Editör: Wan Haber