Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç 4. Yargı Paketi’yle Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 7. maddesinde yapılması planlanan değişikliğin uygulamaya yansıyamayacağını söyledi. 

“ Yeni maddeler ya da hükümler eklenmezse ifade özgürlüğü açısından getireceği bir şey yok gibi gözüküyor. Her ne kadar TMK 7. maddede değişiklik yapılması öngörülüyor ise de o değişikliğin pratiğe yansıması olasılığı yok. 

“Çünkü terör örgütünün propagandasını yapmaktan, yardım veya yataklık etmekten soruşturma açılmasını öngören maddeler bir kenara atıldı. Gazeteciler yazdıklarıyla doğrudan terör örgütü üyesi olarak nitelendirilmeye başlandı. Belirli suçlar için tutuklama öngörüldüğünden gazeteciler de yazdıkları, arşivleri ya da haber kaynaklarıyla ilişkileri nedeniyle terörist düzeyine getirilmiş oldular.” 

TGC’nin yürütmekte olduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) dönem sözcülüğünün Basın Konseyi’ne devredildiği toplantıda Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit de ifade özgürlüğünün olmadığı bir ortamda gazetecilik yapılamayacağını söyledi.

*Bianet

Editör: Wan Haber