Adıyaman'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen polis baskınlarında gözaltına alınıp tutuklanan 4 kadın tutsak Tarsus Kampus Cezaevi'ne sürgün edildi. Adıyaman E Tipi kapalı cezaevinde tutulan Zeliha Karınca, Elif Ezgi Karadoğan, Hasret Alp ve Vildan Sol adlı kadın tutsakların bir hafta önce sürgün edildikleri öğrenildi. 

Müvekkillerinin 8 Martta tutuklandıklarına dikkat çeken Avukat Selim Özbek, "Müvekkillerim hakkında henüz iddianame düzenlenmediği gibi, herhangi açılan bir davada yoktur. Henüz davası açılmamış, iddianamesi dahi hazırlanmadan sürgün edilmeleri hukuka aykırı bir uygulamadır" dedi. 

Sanıkların davası nerde görülüyorsa tutukluların o mahalde bulunan cezaevinde bulunmalarının teamül olduğunu ifade eden Özbek, "Adıyaman cezaevinde bulunan siyasi kadın tutsakların kalma olanakları olmasına rağmen, hiçbir gerekçe göstermeden sürgün edilmeleri kabul edilir bir durum değildir. Bu AKP'nin siyasi tutsaklara yönelik bir uygulamasıdır. Tutsaklar üzerindeki baskıyı arttırarak, verilen mücadeleyi kırmanın yanı sıra aileleri mağdur etmeye yönelik bir uygulamadır. Bu uygulama ne hukuka, ne ahlaka, nede etik kurallara uygundur" diye tepki gösterdi.

Editör: Wan Haber