Şampiyonluk şansı oldukça zor gözüken Van Büyükşehir Belediyespor'un, play-off şansı ise aynı oranda yüksek. Ligin bitimine 3 hafta kala play-off'a kalma şansını oldukça yükselten Van Büyükşehir Belediyespor, son 4 haftada adeta gol olup rakip takımların üzerine yağdı.

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, performans yüksekliği ile dikkat çekiyor. Grubundaki son 4 maçında farklı skorlarla sahadan galibiyetle ayrılan Van Büyükşehir Belediyespor, bu çıkışıyla play-off yolunda da önemli bir mesafe katetti.

Ligde son 3 haftaya girilirken play-off bileti almaya yakın olan Van Büyükşehir Belediyespor, son  4 haftada 15 kez rakip fileleri havalandırmasına karşın, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

Ligin 27. haftasında kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor'a 1 – 0 mağlup olarak bu sezon sahasındaki ilk mağlubiyetini alan Van Büyükşehir Belediyespor, bu maçın ardından çıkışa geçti.

28. hafta maçında deplasmanda Bergama Belediyespor'u 5 – 0'lık skorla geçen Van Büyükşehir Belediyespor, bu maç sonrası kendi sahasında Hüseyin Koçer İnşaat Çatalcaspor'u ağırladı. Evinde rakibini 4 – 1 malup eden Van Büyükşehir Belediyespor, 30. hafta maçında da deplasmanda güçlü rakibi Yeni Orduspor'u 3 – 0'la geçti. Geçtiğimiz pazar günü ise kendi sahasında konuk ettiği Adıyaman 1954'ü 3 – 0'la aşan Van Büyükşehir Belediyespor, son 4 haftada 15 gol atmasına karşın, kalesinde sadece 1 gol gördü.

Şuan grubunun en iyi averajına sahip olan Van Büyükşehir Belediyespor, aynı zamanda grubunda en az gol yiyen takım durumunda. Kızılcabölükspor'dan sonra Esenler Erokspor ile birlikte 49 golle en çok gol atan takım konumunda da olan Van Büyükşehir Belediyespor, artı 24 averaja sahip.

Ligde son 3 haftaya girilirken, Van Büyükşehir Belediyespor kalan maçlarını da kazanmak arzusunda. Van Büyükşehir Belediyespor, haftasonu Sultanbeyli Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak. Ardından kendi sahasında Elaziz Belediyespor'u ağırlayacak olan Van Büyükşehir Belediyespor, ligin son maçında da Düzcespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. (Prestij Haber: Umut Tarhan)

Editör: Wan Haber