Hükümette revizyona gidilerek bazı bakanlıklarda değişiklik yapılırken Sağlık Bakanlığı görevine Recep Akdağ'ın yerine Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinlioğlu atandı. Kabineden alınan Recep Akdağ, geçtiğimiz hafta sonu memleketi Erzurum'da bir açıklama yaparak, "İnsan ölene kadar Sağlık Bakanı kalmaz yani" demişti.
19 Ocak 2013 geçtiğimiz Cumartesi günü Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelen Bakan Akdağ'a, kabineden alınabileceği söylentilerinin olduğu sorulmuştu. Bunun üzerine Bakan Akdağ, açıklama da bulunarak, "Kabine değişikliğinde ismimizin geçmesi konusuna bu güne kadar buna hiç önem vermedim. Nasıl etkilendiğimiz ortada. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarla belli. Bizim bir çalışma kültürümüz var. Bize bir görev, bir bayrak verilmiş. Onun son dakikasına kadar bu bayrağı taşımak. Bu bir gün mutlaka olacak. Sen kabineden alındın dendiği anda benim tek yapacağım iş, bu işi arkadaşıma devredeceğim ana kadar işlerle uğraşmak olacaktır. Devlet işleri böyledir. İnsan ölene kadar Sağlık Bakanı kalmaz yani. Şimdi olmazsa yarın olacak. Bir gün mutlaka olacak" diye konuşmuştu.

AKDAĞ'IN ÖZGEÇMİŞİ
Prof. Dr. Recep Akdağ, 8 Mayıs 1960 tarihinde Erzurum'un İspir ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. Özellikle çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında olmak üzere yüzün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odası'ndan "Yılın Makalesi" ödülünü aldı.
Recep Akdağ 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır. 18 Kasım 2002'den beri Sağlık Bakanı olarak görev yapmaktaydı. Akdağ, bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı'dır.
(AA-YHY-Y)

24.01.2013 19:45:28 TSI

Editör: Wan Haber