AA’nın haberine göre tam gözaltı sayısı 4 bin 11. Gözaltıların yaklaşık yarısı bu yıl gerçekleşti. Yıl başından bugüne kadar toplam 2 bin 211 kişi gözaltına alındı.
 
En çok gözaltının gerçekleştiği mayıs ayında 865 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin 193’ü tutuklandı.
 
2014 ve 2015’te düzenlenen operasyonlarda 750’si polis, 80’i asker olmak üzere yaklaşık bin 800 kişi gözaltına alınırken, 2015 sonu itibarıyla 278 kişi tutuklanmıştı.
 
Bugüne kadar gözaltına alınanlar ve tutuklananlar arasında Fethullah Gülen’in yeğeni, Dumankaya İnşaat’ın patronu Halit Dumankaya ve Koza İpek Holding’in patronu Akın İpek’in kardeşi Cafer Tekin İpek’in yanı sıra polisler ve akademisyenler de bulunuyor.
 

Birçok suçlama yöneltildi 
Gözaltına alınan ve tutuklanan kişilere yöneltilen suçlamalar ise şöyle:‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’, ‘devlet bürokrasisinde, emniyette ve yargıda yapılanmak’, ‘örgüte yakın kişilerin kamu kurumlarına ve TSK’ya yerleşmesini, yükselmesini sağlamak ve buralardaki bazı personelin tasfiyesini yapmak’, ‘örgüte finansman sağlamak’, ‘çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, emniyet personelini, gazetecileri, akademisyenleri usulsüz ve yasa dışı dinlemek’ ve ‘KPSS ve emniyet sınavları ile askeri sınavlarda usulsüzlük yapmak.’

Editör: Wan Haber