Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde karşı karşıya gelen BEST Basketbol Kulübü ile Yeşil Giresun Belediyespor maçı ilginç görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 4 bin Balıkesirli taraftarın destek verdiği BEST Basketbol takımı, 3'ü bayan 4 taraftarın destek verdiği Yeşil Giresun Belediyespor ile karşılaştı. Yeşil Giresun maçı 7 sayı fark ile kazandı.
Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'ndaki maçın başlaması ile taraftarlar da takımlarını tezahüratlarla destekleme yarışına girdi. BEST takımının seyirci grubu Mahşer takımını desteklerken, Balıkesir'de yaşayan Giresunlu Camak ailesi de yeşil beyaz kaşkolları ile takımlarına olanca güçleriyle destek verdi. 3'ü bayan toplam 4 kişilik taraftar aileye Giresunlu basketbolcuların 3 arkadaşı da katılınca Giresunlu taraftar sayısı 7'ye yükseldi.

GORDON ATTI GİRESUNLULAR COŞTU
Maçın ilk devresinde üstün bir oyun ortaya koyan BEST ilk devreyi 4834 önde kapadı. BEST takımının oyun kurucusu Lowery ile Giresun temsilcisi ekibin oyun kurucusu Gordon'un karşılıklı üçlükleri her iki takım taraftarlarına da keyifli anlar yaşattı. Gordon'un basketleri ile coşan az sayıdaki Giresunlu taraftarlar sürekli tezahüratta bulundular. Fair Play örneklerinin yaşandığı maçta oyuncular arasında zaman zaman gerginlikler yaşansa da Balıkesirli ve Giresunlu taraftarlar maçı dostça izledi. Maçı Yeşil Giresun Belediyespor 81-88 kazandı. Maçın son 10 saniyesinde Giresunlu Camak ailesi, 10'dan geriye sayarak kutlamalara başladı. Maçın bitişi ile büyük coşku yaşayan yeşil beyazlı takım taraftarları takımlarını ayakta alkışladı. Maç sonunda oyuncularla sohbet eden Giresunlu aile basketbolcularla hatıra fotoğrafı çekildikten sonra uğurlarken memleketlerine de selam gönderdiler.
(BD-YU)

14.02.2013 11:33:31 TSI

Editör: Wan Haber