Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıtspor arasında imzalanan protokol kapsamında, Kocaeli'de 36 bin 500 birinci sınıf öğrencisine satranç takımı dağıtılarak kurs verilecek. 'Kocaeli Satranç Akademisi' projesi kapsamında öğrencilere sporcu lisansları hediye edilecek.
Proje kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere 36 bin 500 satranç eğitim takımı dağıtılacak. 36 bin 500 öğrenci için Online Satranç Akademisi'in hizmet vereceği öğrenilirken, belirlenen öğretmenlere de eğitim kursu verilecek. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gül Tülay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, 'Kocaeli Satranç Akademisi' projesi ile ilgili protokol imzaladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen protokol töreninde konuşan Türkiye Satraç Federasyonu Başkanı Gül Tülay, "Bu projenin diğer bütün illerimize örnek teşkil etmesini istiyoruz. Bu anlamda yapabileceğimiz her türlü katkıya elimizden geldiğince imza atacağız. Biz bunu bir yıl süreyle ve devamında da 36 bin 500 satranç takımına sahip olan sporcunun satrançla iç içe geçireceği bir eğitim süreci olarak görüyoruz. Bu anlamda Kocaeli olarak satrançta zaten ön plana çıkmış olan bu ilimizi, böyle bir proje ile çok daha ayakları yere basan, çok daha geniş kitlelere hitap eden bir satranç ili haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Bu proje ile amaçlarının Kocaeli genelinde satranç sporunu tam anlamıyla tabana yaymak olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Proje ile Kocaeli'de satranç bilmeyen çocuğun kalmamasını amaçlıyoruz. Satrançla amacımız olaylara doğru yollarla yaklaşabilmek, yeteneklerini geliştirmek, çocuklarda spor kültürü ve sevgisi oluşturmak ve çocukları zararlı alışkanlıklardan kurtarmak. Bu proje Türkiye'ye örnek olacak. Proje kapsamında 36 bin 500 adet satranç eğitimi takımı ve eğitim kitabı ücretsiz olarak öğrencilere verilecek. Proje kapsamımda tüm ilköğretim birinci sınıf öğretmenlerimize de satranç eğitim kursu verilecek. Bu projeyi her yıl devam ettireceğiz. 5-10 yıl sonra satranç bilen ve satrancın bütün güzelliklerinden faydalanan yeni bir nesil yetişecek" diye konuştu. Konuşmaların ardından proje ile ilgili protokol imzalandı.
(UU-Eİ-Y)

23.01.2013 20:00:48 TSI

Editör: Wan Haber