150 kilodan 350 kiloya çıkan ve 5 yıldır yatağa mahkum olan annelerinin bir an evvel tedavi altına alınmasını isteyen çocuklarından Hakkı Tepe, "Annemin bu hali bizi çok üzüyor. 5 yıldır yatağa mahkum yaşıyor. Hiçbir ihtiyacını göremiyor. Nefes almakta güçlük çektiği için oksijen tüpünü yanında bulunduruyor. Annemin hastaneye sevki konusunda 112 Acil Servis, itfaiye ve Sivil Savunma ekipleri bile çaresiz kaldı. Apartmanlara eşya çıkaran asansörleri bile düşündük. Ancak onlar en fazla 250 kiloyu kaldırabiliyormuş. Tutulacak yer olmadığı için annemi 20 kişi bile bir araya gelse yerinden kaldıramıyor. Sedyeye sığmıyor. Tek çare duvarın yıkılması ve annemi taşıyabilecek bir apartın bulunup vinçle indirilmesi" diye konuştu.

''DEVLETTEN TEK İSTEĞİM BENİ ZAYIFLATMASI'' 

Karayolları’ndan emekli olan eşini 5 yıl önce kaybeden Nebahat Tepe, KOAH’tan sonra aldığı ilaçların kendini bu hale getirdiğini ileri sürdü. Biran evvel hastaneye gitmeyi arzuladığını belirten Tepe, "Devletten tek isteğim beni zayıflatması. Bu kiloyla yerimden kalkamıyor, çocuklarımı ve torunlarıma sarılamıyorum. Sokağa çıkıp gezmeyi, alış veriş yapmayı çok özledim. İnsan gibi yaşamak benim de hakkım. Evdeki 3 kızımda benim yüzümden gençliklerini yaşayamıyor" dedi.

VİNÇLE KURTARILDI

KOAH hastası 350 kiloluk Nebahat Tepe’yi evinden çıkarmak için adeta seferberlik ilan edildi. Önce yattığı odanın pencere ve camları çıkarıldı. Apartmanın çevresindeki park halindeki otomobiller bölgeden alındı. Sahibi bulunamayan araçlar da vatandaşlar ve görevliler tarafından ittirilerek uzaklaştırıldı. Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekibi, sepetli yangın merdivenini yanaştırdı. Bu sırada nefes almakta güçlük çeken Nebahat Tepe için sağlık ekipleri tıbbı müdahalede bulundu. İtfaiye aracı Tepe’nin bulunduğu 5 katlı apartmanın üçüncü katına uzandı ancak buradan çıkarılamayacağı anlaşıldı. Mahallede toplanan meraklı kalabalık kadının indirilmesi için sağlam ve büyük bir sedye yapılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Nebahat Tepe’nin oğulları sanayide sacdan bir sedye yaptırdı.

Editör: Wan Haber