Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'da Vodafone Arena'da Galatasaray ile ligde 2016-2017 sezonun ilk derbisinde karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 4 haftada iki takımın da 3'er galibiyeti ve 1'er mağlubiyeti bulunuyor. 10 puanı bulunan iki takımdan siyah-beyazlılar averajla 2. sırada bulunuyor.

340. randevu

Beşiktaş ile Galatasaray 92 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostlukta bugüne kadar 339 kez karşılaştı. Geride kalan maçlarda 121 kez sarı-kırmızılılar galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 107 kez rakibini mağlup etti. 111 karşılaşmada ise rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Galatasaray’ın 478 golüne Beşiktaş 445 golle karşılık verdi.

Ligde Galatasaray önde

Ezeli rakipler, Süper Lig'de bugüne kadar 116 kez mücadele etti. Bu maçlarda Galatasaray 43 kez sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 32 kez rakibini yendi. 41 maçta ise taraflar yenişemedi. 116 maçta sarı-kırmızılılar 144 kez rakip fileleri havalandırırken, siyah-beyazlılar ise 121 gol kaydetti.

Vodafone Arena'da ilk derbi

Yeni stadına geçen sezon kavuşan Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı maçla ilk defa Vodafone Arena'da bir derbi müsabakasına çıkacak. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Bursaspor maçıyla ilk kez Vodafone Arena'da yeşil zemine inen siyah-beyazlılar, ilk derbide sarı-kırmızılıları konuk edecek.

Beşiktaş, evinde üstün

Beşiktaş, Galatasaray ile evinde 59. kez karşılaşacak. Bu maçlarda siyah-beyazlıların 20'ye 18 üstünlüğü bulunuyor. 20 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

5 yıl aradan sonra taraftarlar deplasmana gidecek

17 Kasım 2011'den beri uygulanan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aralarında oynadıklarını karşılaşmalardaki deplasman yasağı 5 sezon sonra kalktı. Vodafone Arena'da oynanacak derbide Galatasaray'ın taraftarları kendilerine ayrılan 2 bin 150 kişilik yerde takımlarını desteleyecek. Sarı-kırmızılı taraftarlar en son Beşiktaş deplasmanında son 30 Nisan 2011’de oynanan maçta tribündeki yerini almıştı.

Cenk, Eren'e karşı

Süper Lig'de 4 karşılaşma geride kalırken Beşiktaş ile Galatasaray 10 puan topladı. Bu maçlarda siyah-beyazlıların attığı 11 golün 4'ünde milli futbolcu Cenk Tosun'un imzası bulunuyor. Galatasaray'ın rakip fileleri havalandırdığı 7 golün 4'ünü ise Türk asıllı İsviçreli golcü Eren Derdiyok kaydetti.

Beşiktaş'ta kaleci belirsizliği

Derbide Galatasaray'ın kalesini Uruguaylı file bekçisi Muslera koruyacağı kesinken, Beşikaş'te ise kaleci belirsizliği sürüyor. Siyah-beyazlıların Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray maçında Tolga Zengin ya da Fabri arasında seçim yapacak. Ligde oynanan 4 maçın 2'sinde Tolga oynarken kalesinde 3 gol görmüştü. Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında görev yapan Fabri ise 1 gol yedi. Muslera ise 4 maçta 2 kez gole engel olamadı. İHA

Editör: Wan Haber