Trabzon Belediyesi ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettikleri "33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu" ile "18. Halk Koşusu" 24 Şubat Pazar günü koşulacak.
Konuyla ilgili Trabzon Belediye Binası'nda Gençlik Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile bir basın toplantısı düzenleyen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yarı maraton için şu ana kadar 343 sporcunun başvuruda bulunduğunu belirtti.
Yarı maroton hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon Belediyesi olarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yıllardır yapmış olduğumuz, ilimizin kurtuluş etkinliklerinden olan bu yıl da 33.'sü düzenlenen Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ile 18. Halk Koşusu 24 Şubat 2013 Pazar günü yapılacaktır. Söz konusu organizasyonumuza her yıl ülkemizden yüzlerce atletizm lisanslı sporcuların yanı sıra, Türki Cumhuriyetlerinden ve de çeşitli ülkelerden sporcular katılmaktadır. Geçen yıl toplam Yarı marotana 276 yerli ve yabancı iştirak etti. 262 sporcu yarışmayı bitirdi. Bu yıl bu gün itirabiyle organizesyonumuza toplam 343 sporcu elekronik posta yoluyla müracaatlarını yaptırmış bulunmaktadırlar. Yarı maratonumuz Pazar günü saat.09.30'da sahil İmperial üstgeçit altından başlayıp, Yıldızlı mevkiinden dönülerek belediye başkanlığımız önünde bitecektir. Ayrıca şehrimizde yaşayan atletizme gönül vermiş, değerli halkımızın iştiraki ile de Halk Koşusu düzenliyoruz. Bu yıl da etkinliğimizde hep beraber el ele koşmak üzere kendilerini Pazar günü saat 08.30'da eşofmanlarıyla birlikte sahilde bulunan İkram Sofrası karşısına davet ediyorum. Halk Koşusu da saat 09.00'da başlayacaktır" dedi.
Yarı maratona çeşitli ülkelerden katılım olacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu yıl organizasyonumuza Fas, Etiyopya, Gürcistan, Kenya, Büyük Britanya, Kanada, Kırgızistan, İran, ve Amerika'dan katılmak üzere sporcuların istekleri üzerine komitemizce davet yazıları gönderildi. Yarı Maratonumuz, uluslararası organizasyon olduğundan ödüller dolar olarak verilmektedir. Yarı Maratonumuz, 18-19 yaş grubu bay ve 40 ila 80 yaş arası veteranlar olmak üzere kategorilerden oluşmaktadır. Halk koşumuz tüm spor severler, Trabzon halkına açık olup, kayıtlar belediyemize ait Cemal Kamacı Spor Merkezi'nde 23 Şubat Cumartesi saat 17.00'ye kadar yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Dereceye giren sporculara dolar ve TL üzerinde ödül verileceğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "18-39 yaş bay ve bayanlar birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise bin dolar, veteranlar bay bayan birinciye 200 TL, ikinciye 175 TL, üçüncüye ise 150 TL ödül verilecek. Halk koşusunda ise birinciye 300, ikinciye 250, üçüncüye ise 200 TL ödül verilecek" şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da bir konuşma yaparak uluslararası yarı maraton hakkında bilgi verdi. Yazıcı, şuana kadar Trabzon'da yapılan tüm spor organizasyonlarından başarıyla çıktıklarını kaydederek bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan da gurur duyduklarını söyledi.
(BK-ÖS-S)

19.02.2013 15:24:49 TSI

Editör: Wan Haber