Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Zile'de yapılacak olan 2. etap 329 konut için 603 kişi başvuruda bulundu.
Tokat'ın Zile ilçesinde alt ve orta gelir grubuna yönelik olarak yapılacak olan 329 konutta hak sahibi belirlemek için kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan kura çekilişi öncesi konuşma yapan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, TOKİ İdaresi tarafından talep olduğu halde önceki dönemlerde yer verilmemiş olduğunu iddia etti. Başkan Vidinel, hükümetin ülke genelinde uyguladığı TOKİ projesini Zile'de uygulayacakları sözünü yerine getirdiklerini ifade ederek, "Çok şükür 1. Etap TOKİ Konutlarını bitirdik. Şimdi ise 2. Etap TOKİ Konutlarının kuralarını çekeceğiz. Daire çıkmayan vatandaşlarımızın üzüntüsü bizim üzüntümüzdür. Allah'ın izni ile 3. Etap TOKİ Konutlarını başardığımız zaman müracaat eden herkes güzel bir ev sahibi olacaktır. Bununla ilgili çalışıyoruz. Memleketimizde olmayan bu güne kadar gerçekleşmesi gereken büyük projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Zile'mizi inşallah bulunduğu yerden hayallerimizin ötesine götürmeye çalışıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 2. Etap TOKİ kuraları çekilişinde hak sahibi olanlar sevinç yaşarken, ev sahibi olamayanlar üzüntü yaşadı.
(Nİ-SLH-Y)

07.01.2013 15:55:36 TSI

Editör: Wan Haber