Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 31. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası öncesi basın toplantısı düzenledi.
2-3 Şubat 2013 tarihlerinde Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 12 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla yapılacak. 31. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası'nın tanıtım toplantısı Gönen Hotel'de yapıldı. Toplantıya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın yanı sıra, Bahçelievler Belediye Başkanı Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Develioğlu, TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, milli güreşçi Rıza Kayaalp ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşte kurumsallaşmaya gitmek istediklerini vurgulayarak, "Türk güreşinde belki yapısal anlamda çok fazla değişim olmayabilir ama psikolojik anlamda sporcuya katkı anlamında ciddi bir değişim ve dönüşüm söz konusu. İlk gün söyledik Türkiye'de güreş kurumsallaşmalı. Kurumsal olarak işleyen görev alanı belirlenmiş ve başarıya adım adım ilerleyen bir camia arzusu içerisindeydik. Bunun temelini atmak için sonuna kadar devam ediyoruz. Hizmetlerimiz, hizmet etmek istediklerimiz, ekibimiz ve ekip olarak 'ben' duygusundan kurtularak öze döndüğümüz bu günlerde inşallah sizlerin desteği ile başaracağız. Nasıl spora ilk başladığımda vermiş olduğunuz destek ve bugünde vermiş olduğunuz desteği görüyor ve yaşıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ekibimizi yavaş yavaş derleyip topluyoruz. Ufak hatalarımız olabilir. Göremediklerimiz olabilir. Ama bunları beraber telafi edeceğiz" dedi.
31. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası'na ilişkinde bilgiler veren Yerlikaya, "Yağlı güreşte 6 aylık bir sezon var. Bu yeri geliyor 5 ay oluyor. Bu sezonu uzuna yayabilmenin arayışı içerisindeyiz. Tabi formülü var. Kırkpınar gibi değil. 700 yıllık bir gelenek. Ama kapalı spor salonunda kış sezonunda Kırkpınar'a yakın bir güreş organizasyonu yapacağız ve bunu belediyelerimize örnek olması için teşvik edeceğiz. Yağlı güreşi özellikle 12 aya çekme noktasına getireceğiz" diye konuştu.
Bahçelievler Belediye Başkanı Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Develioğlu ise, 2012 Londra Olimpiyatları'nda güreşte altın madalya alınmadığı hatırlatarak, "Ata sporumuz güreşte başarıyı elde ettiğimiz zaman halkımız kendinse geliyor. Son olimpiyatlara baktığımızda güreşte altınımız olsaydı başarılı bir şekilde olimpiyatlardan dönmüş olacaktık. Güreşte altın madalyanın olmaması olimpiyatlarda maalesef başarısız denildi. Halbuki hiç almadığımız branşta altın madalya adlık" şeklinde konuştu.
(BH-BÇ-BÇ-S)

31.01.2013 13:25:21 TSI

Editör: Wan Haber