Efes Deve Güreşi Festivali 19-20 Ocak tarihlerinde Selçuk'ta başlıyor.
Selçuk Belediyesi'nin desteğiyle Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı'nın organizasyonunda düzenlenen festivale, binlerce deve güreşi tutkununun akın etmesi bekleniliyor. Pamucak Güreş Arenası'nda gerçekleştirilecek olan deve güreşleri için belediye ekipleri hazırlıklarına devam ediyor.
Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali aynı zamanda Türkiye'de düzenlenen en büyük kış pikniği olma niteliği de taşıyor. Yurdun dört bir yanından güreşleri izlemek için Selçuk'a gelen güreş severler güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Bu keyifli ortamın daha hijyenik olması için de bu yıl ayrıca ek önlemler alındığı bildirildi.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde bir gelenek haline gelen ve 60 değişik yerde yapılan deve güreşlerinin "en popüler ve en iyi organizasyonu" olarak ünlenen Selçuk Efes Deve Güreşleri Festivali'nin 31.'si, birbirinden namlı 128 tülünün kıran kırana mücadelesine sahne olacak ve çarpıcı etkinliklerle dolu dolu geçecek. Festivalin ilk günü 19 Ocak Cumartesi saat:13:00'te en süslü deve yarışması yapılacak. Otantik süslerle giydirilmiş develer arasındaki bu görsel yarışmanın ardından akşam deveciler arasında bir gelenek olan tanışma yemeği yapılacak. 20 Ocak Pazar günü ise saat: 10:00'da Pamucak arenada Cazgır Halil Coşkun'un birbirinden güzel manileri ve davul zurna eşliğinde güreşler başlayacak. Başpehlivan develerin merakla beklenen eşleşmelerinin sonucunda daha önce büyük bir seyirci rekoru kırarak Guines Rekorlar Kitabına girmeyi başaran festivalin, bu yıl da aynı coşkuyla seyirci rekorunu kırması hedefleniyor.
Selçuk Efes Deve Güreşi Festivali'ne desteklerinin süreceğini söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, "Tüm güreş severleri 19-20 Ocak tarihleri arasında Selçuk'ta misafir etmekten mutluluk duyacağız" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

17.01.2013 14:37:01 TSI

Editör: Wan Haber