Vanspor'un tarihi maçlarına, yaşadığı ve yaşattığı şampiyonluklarının yanı sıra Türkiye'nin büyük takımları Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında oynadığı önemli maçlara ve alınan önemli galibiyetlere ev sahipliği yapan ayrıca birçok kültürel ve sportif organizasyonlara tanıklık eden şehrin tek stadyumu yine kaderine terk edildi.

Rıdvan CAN

Sporda büyük başarıların ve sevinçlerin yanı sıra derin üzüntülere de şahitlik eden iki büyük depremle sarsılan ve yıkım kararı verilen stadın son hali yürek burkuyor. Vanspor'un misyonunu ve adını yaşatan ve şehrin tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadı kaderine terk edilmiş durumda bir yandan toz, çamur ve kir içindeki yıkık dökük tribünler, diğer yandan kırık kapılar, koltuklar, sıvası dökülmüş soyunma odaları, tribünlerin çatlayan kolonları Vanlı sporseverlerin yüreğini sızlatırken, Van Atatürk Şehir Stadyumuyla ilgili hala yetkililer tarafından olumlu bir adım atılmadı. 

Yeni stadyumun yapılması veya mevcut stadyumun onarılmasıyla ilgili yetkililer tarafından birçok kez açıklamalar yapıldı projeler hazırlandı ve gündeme getirildi bu açıklamalara birde Van milletvekili aynı zamanda Başbakan eski yardımcısı Sayın Beşir Atalay'ın açıklaması da eklendi. Seçim arifesinde basın mensuplarıyla bir otelde bir araya gelen Sayın Atalay, Seçim çalışmaları kapsamında Van'a modern bir stadyum yapacağız sözü verdi. Fakat gelinen noktada Türkiye'de Van'ın da içinde olması gereken stadyum projesinde 30 ile yapılacak stadyumların listesinde yine Van yok…

Yaşanan iki büyük depremin ardından ağır hasar alan ve yıkım kararı verilen stadyumun aradan 4 yıl geçmesine rağmen birçok kez yetkili ağızlardan Van'a yeni modern stadyum yapacağız yaptıracağız söylemlerine birde Başbakan eski Yardımcısı Van milletvekili Sayın Beşir Atalay'ın da adaylık sürecinde Van'a modern üst düzey bir stadyum yapacağız sözü vermesine rağmen 30 ile yapılacak stadyumların içinde yine Van'ın olmaması dikkat çekti. 

Van Atatürk Şehir Stadyumu yaşanan depremlerden bugüne kadar gelinen süreçte aradan 4 yıl geçmesine rağmen maalesef soyunma odaları bakımsızlıktan çürüyor. Tribün koltukları kırık dökük, duvarlar dökülüyor. Tribünlerin giriş kapıları, tuvalet ve lavaboları içler acısı tribünleri ayakta tutan kolonlar çatlak ve bakımsız olması taraftarları da endişelendiriyor.

Editör: Wan Haber