Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören köyünde 16 öğrenci ve 12 öğretmen okulda, 16 öğrenci de bir köyde 30 saattir mahsur durumda.
Dün sabah 08.00 sıralarında Konakören Köyü İlkokul ve Ortaokulu'na giden öğrenci ve öğretmenler kar yağışı nedeniyle yolların kapamasından dolayı okulda mahsur kaldı. Suluca köyü Karakaya Mahallesi'nden olan 16 öğrenci evlerine gitmek için servis araçlarıyla okuldan ayrıldı ancak yolda mahsur kalınca öğrenciler Suluca köyünde vatandaşların evlerine yerleştirildi.
Okulda mahsur kalan 16 öğrenci ve öğretmene dün gece 01.00 sıralarında ulaşıldı. Kar yağışının devam etmesi ve açılan yolun kapanmasından dolayı öğrenciler okuldan alınamadı. Öğrenciler ile öğretmenlerin 30 saattir okulda bekleyici sürerken, ekipler yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli kurumlara ait iş makineleri 1 metreyi aşan karı temizleme çalışmalarına devam ederken, Sivil Savunma ve Canik Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri öğretmen ve öğrencileri kurtarmak köye ulaşmaya çalışıyor.
Okulda öğretmen ve öğrenciler ile birlikte 4 servis sürücüsü de mahsur bulunuyor. Servis sürücülerinden Hüsamettin Çetin, köyde kar kalınlığının 1,5 metreye yaklaştığını, okulda 16 öğrenci, 12 öğretmen ve kendisi ile birlikte 4 servis sürücüsünün mahsur olduğunu, soba ile ısınmaya çalıştıklarını, köylülerin kendilerine yiyecek getirdiğini söyledi.
(MAY-SLH-Y)

08.01.2013 14:22:21 TSI

Editör: Wan Haber