Van’da yaşayan ve 7 yıldır karaciğer hastası olan 44 yaşındaki Kemal Atabay, yaşadığını bütün olumsuzluklara rağmen yıllardır devam eden nakil organ umudunu taşıyor. Çalışamayan, 2 çocuğu özürlü olan Atabay, deprem sonrası kiralamak zorunda kaldığı derme çatma bir evde yaşama tutunmaya çalışıyor.


İskele Mahallesi’nde ikamet eden ve 3 yıldır karaciğer nakli bekleyen 4 çocuk babası Kemal Atabay, bazı nedenlerden dolayı evini satmak zorunda kaldığını ve 3 aydır rutubetli bir evde kiracı olarak oturduğunu söyledi. Depremden sonra yaklaşık 8 ay Çorum’da kaldıktan sonra 3 ay önce Van’a geldiğini söyleyen Atabay "Ancak kiraların yüksek oluşu ve maddi imkansızlıklardan dolayı yaşadığımız bu evi tutmak zorunda kaldım. Ev, hem rutubetli, hem de en ufak bir yağışta çatısı damlıyor. Ne yapacağımı artık bilemiyorum” dedi.


Evin tüm yükünün eşi Melican Atabay’ın sırtında kaldığını dile getiren Atabay, “Ben karaciğer hastasıyım. 4 çocuğumdan ikisi engelli. Bir kızım öğrenci, oğlum ise askere gidecek. Tüm bu sıkıntıları çekmek sadece eşime kalmış. Hangi birimizle uğraşacak. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.


Yıllardır hasta eşine ve engelli iki çocuğuna baktığını ancak dayanacak gücünün kalmadığını belirten Melican Atabay ise, “15 yıldır bu çileyi çekiyorum. Önce engelli olan iki çocuğum,7 yıldır da eşim. Kızımı depremden sonra Elazığ’ta Yeni Yaşam Bakım Evi’ne bırakmak zorunda kaldım. İşitme engelli oğlum ise Erzurum’da sağır ve dilsizlerin kaldığı bir yatılıda okuyor. Diğer iki çocuğumda biri öğrenci, biri askere gidecek. Ben hangisini düşüneceğimi bilemiyorum artık. Maddi imkansızlıklar ve hasta eşimden dolayı yaklaşık bir yıldır engelli kızımı göremiyorum. Ondan hatıra sadece resminin çıktığı gazete parçası kaldı. Kızımı çok özledim” dedi.


Valiliğe defalarca dilekçe verdiğini, ancak bir sonuç alamadığını sözlerine katan Atabay şöyle konuştu:
“3 yıldır eşim karaciğer nakli bekliyor. Ben defalarca valiliğe gittim. Ancak bana dilekçeni bırak git dediler. Bu zamana kadar bir sonuç alamadım. Hastalık ve maddi imkânsızlıklarla boğuşmak psikolojimi bozdu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kirada kaldığımız ev de hem rutubetli hem çatısı damlıyor. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyorum.”

Editör: Wan Haber