Soma’da yaşanan facia sonrası twitter hesabı hacklenerek AK Parti’den istifa ettiğine dair tweet atılan AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rifat Sait’in ardından AK Parti’nin İstanbul milletvekilleri Oktay Saral ve Harun Karaca ile Çorum milletvekili Salim Uslu’nun da twitter hesapları saldırıya uğradı.Vekiller, Anayasa Mahkemesine başvurmayı düşündüklerini belirtti.

AK Parti’nin İstanbul milletvekilleri Oktay Saral ve Harun Karaca ile Çorum milletvekili Salim Uslu’nun da twitter hesapları saldırıya uğradı. Bunun üzerine AK Parti grup müdürlüğünden tüm milletvekillerine gönderilen mesajda konunun önemine dikkat çekildi ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.

“BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYORUZ”

İzmir milletvekili Rifat Sait, AK Parti milletvekillerine yapılan bu saldırının çok çirkin bir davranış olduğunu ve gerekli yasal başvuruları yaparak işin sorumluları hakkında dava açacaklarını belirtti.

Sait, twitter ve facebook’un Türkiye’de muhatapları olmadığını ve bu yüzden büyük sıkıntı çektiklerini söyleyerek, “Şu an binlerce kişinin twitter veya facebook’tan dolayı mağduriyeti var ve dava açmak üzereler. Birileri kişisel haklar ve yaşam tarzlarına müdahaleden bahsediyor ama olay öyle değil” dedi.

“ORTAK DAVA AÇABİLİRİZ”

Sait, mağdur olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama hakkımızı savunma konusunda muhatap bulamıyoruz. Twitter, facebook, youtube gibi sanal medya Türkiye üzerinden milyonlarca dolar kazanıyor ancak vergi vermiyor. Bunların Türkiye’de temsilcileri yok, dolayısıyla muhatap bulamıyorsunuz, hakkınızı arayamıyorsunuz.

Türkiye’de twitter veya facebook kullanan herhangi bir kişinin kişilik haklarına saldırı olabilir veya dolandırma gibi adi vaka yaşanabilir, bu yüzden mutlaka bu kurumların Türkiye’de temsilcileri yani muhataplar olmalıdır.”

Sait, diğer vekillerle birlikte ortak dava açabileceklerini, hatta Anayasa Mahkemesine de bu konuda bir dilekçe vermeyi düşündüklerini belirterek “Bu ileride herkesin yaşayabileceği muhtemel ciddi bir tehlikedir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber