Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen 3. Basın Buluşması Çorlu'da gerçekleştirildi. Çorlu Silver Side Hotel Marmara Salonu'nda düzenlenen buluşmada gazetecilik mesleğinde 20 yılı dolduran gazetecilere günün anısına plaket takdim edildi.
Tekirdağ Valiliği tarafından 3.'sü düzenlenen basın buluşmasına, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı ve Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Kazım Rıfkı Ayan, Basın İlan Kurumu Tekirdağ Müdürü Mustafa Canbey, Tekirdağ Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, daire müdürleri, birim amirleri ile Tekirdağ il genelinde görev yapan gazeteciler katıldılar.
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya: 10 Ocak bizim için 2 güzel anlamlı değer içeriyor. Biri bizim için İdareciler Günü, diğeri ise Çalışan Gazeteciler Günü. Ben şehrimize hizmet veren bütün mülki idare amirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ölenlere rahmet hayatta olanlara da sıhhat ve afiyet diliyorum. Sevgisini bizlere aksettiren tüm idarecilerimize selam olsun. Günün diğer anlamı ise sizlerin günü o da Çalışan Gazeteciler Günü. Bu şehre hizmet veren tüm gazetecilerin günlerini kutluyorum. Sizler başta olmak üzere hepsini kucaklıyorum. Aileleriyle uzun ömürler diliyorum. Bu tabloyu gördüğümüz zaman iftihar etmemek elde değil. Bizler bu buluşmaların 3.'sünü gerçekleştiriyoruz. 18 Ağustos 2012 tarihinde başlayan Tekirdağ'daki hizmet sürecimizde ilk iki toplantımızı Tekirdağ il merkezinde gerçekleştirdik. 2. toplantıda Çorlu'daki gazeteciler bizleri Çorlu'ya davet ettiler. Biz de davete icabet ettik. Bu toplantıyı da 10 Ocak tarihine denk getirdik" dedi.
Yerlikaya: "Biz bu toplantıları birkaç kez yapalım. Yeni gelen Vali birkaç kez yaptı desinler diye yapmıyoruz. Hamaset değil hakikaten 4. kuvvet olan basının önemini biliyoruz. Bu nedenle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Sizlerle sağlıklı iletişim kurmak adına bunu yapıyoruz. Benim Tekirdağ Valisi olarak tek başıma 850 bin Tekirdağlı hemşerime ulaşma imkanım yok. Bu mümkün değil. Biz iletişim kazasına uğramadan hakkaniyetli bir şekilde kişilerin hak ve hürriyetlerine de uygun olarak basın mensuplarının görevlerini yapma arzusundayız. Sizlerle nasıl bir iletişim kurmak istiyorsam önce bende kendim buna uygun olarak sizlerle iletişim kuruyorum. Göreve geleli 5 ay oldu bu noktaya giden yürüyüş sergiliyoruz" diye konuştu.
Zaman zaman Basın İlan Kurumu Müdürümüzle de Valiliğimizin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile de bir araya geliyoruz diyen Yerlikaya: "Gazeteleri, ekranları izliyoruz. Arkadaşlarımız ger sabah basın notlarını önüme getiriyorlar ancak ben bununla yetinmeyerek elimden geldiğince tüm sayfalara bakıyorum. Yazılan yazılarda lisanın doğru olmayan yöne doğru gitmesine izin vermiyoruz. 6 Aralık 2012 tarihinden itibaren Tekirdağ 13 şehirle birlikte Büyük Şehir oldu. Nüfusumuz göç hızında Türkiye birincisi konumunda. Pozitif göçte 1 yıl içinde gelen giden nüfus rakamları karşılaştırıldığında bakiye 14 15 bin olarak karşımıza çıkıyor. Bu rakamı nüfusa oranladığımızda da bin de 16'ya denk geliyor. Bu hız Türkiye'de göç hızında Tekirdağ'ı birinci yapıyor. Doğan ve ölen sayıları da ele alındığında şehrimizin net nüfus artışı ortaya çıkıyor. Biz daha çok burada yaşamayı arzu edilen kent konumundayız. Artık Büyükşehir olduk" dedi.
Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekirdağ'ın marka şehir olma yolunda ilerlemesi içimde bir uhdeydi. Şu anda ismini açıklamak istemiyoruz ancak popüler bir üniversitemizin, popüler bir ismi ile anlaşma yapıyoruz. Tekirdağ'ın marka şehir olması yönünde MR'ının çekilmesini isteyeceğiz. Eksiklerin ortaya konulması anlamında üniversiteden yardım alacağız. Buradan çıkacak sonuçlara, raporlara göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Şu anda 6 tane milletvekilimiz var seçim döneminde 7 vekilimiz olacak Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ile ortak hareket ederek olması gerekenlerin neler olduğunu ortaya koyup hareket edeceğiz. Sizlerin topluma söz söyleme, yönlendirme özelliğiniz var. Kişilerin, kurumların söyleyemediği söylediği zaman 'acaba' denilecek olan şeyleri özgüvenle söyleyebiliyor, yazabiliyorsunuz. Bizim Tekirdağ olarak 127,5 kilometrelik Allah vergisi bir sahil şeridimiz var. Şu anda Tekirdağ il merkezini gözünüzün önüne getirin merkezde çocuğunuzun elinden tutarak denize gireceğiniz bir alan, bir kumsal, doğrudan denize dalabileceğiniz bir iskele var mı? Bununla ilgili olarak çalışmalara başladık 2015 yılı sonunda ya olacak ya da olmaya ramak kalacak, göreceksiniz. Bütün sahil şeridinde kendiliğinden Marmara Denizine giren bir şey bırakmayacağız. Çalışan Gazeteciler Günümüzde 20 yıl hizmet vermiş olan arkadaşlarımızı onurlandırmak, yeni başlayan ve başlayacak olan arkadaşlarımızı da motive etmek maksadıyla meslekte 20 yılını dolduranlara plaket takdim edeceğiz."
Biz artık Büyük şehir olduk her konuda bir ve beraber olmamız, ortak hareket etmemiz gerekiyor diyen Vali Yerlikaya ayrıca: "Burada da üzerinde durduğum iki nokta var. Benim şehrimde Ticaret ve Sanayi Odaları var ancak Sanayi Odası Başkanlığı yok. Ticaret ve Sanayi Odalarımız, ticaret erbaplarımız alınmasınlar ancak Sanayi Odası olan şehirlere baktığımızda Tekirdağ'ın da bu şehirler arasında olması gerekir. Çünkü Sanayi Odası olan şehirlerin yarısından daha fazla sanayiye sahibiz. İnternetten açın bakın Sanayi Odası olan iller listesini inceleyin kendiniz de göreceksiniz 'Tekirdağ ilk 7 8 ilden sonra yer alması gerekir' diyeceksiniz. Ticaret ve Sanayi Odalarını da seviyorum ama bir orta ölçekli bir vilayet değiliz. Büyük şehiriz. Sanayi Odası olmalı" dedi.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir diğer konu da hem ziyaretlerimde Naci Bey ve Özkan beye söyledim, hem de diğer platformlarda dile getiriyorum. Bize tanınan gönül yelpazesinde hiç hamaset yapmadan doğrudan dile getirdim. Parça derneklerle güçlü olamazsınız. Dernek kurmak mesele değil ben de Tekirdağ'da bir dernek kurdum başkanlığını yapıyorum. 1 saat içerisinde dernek kurabilirsiniz. Çok önemli bir camianın birden fazla parça altında olması doğru değil. Demokratik olarak bir araya gelinirse ölçekten faydalanırsınız. Eğer bir çatı altında bir araya gelebilirseniz gücünüzü birleştirerek Tekirdağ'ın en önemli 3 sivil toplum kuruluşundan biri olabilirsiniz. Bir olun, beraber olun, güçlü olun. Bunu söylemekten zerre kadar pişman değilim. Valilik görevimin gereği bu. Ben bunu söylerken başka bir şey söyleyemem. Filancanın başkanlığında bir araya gelin, ben onu tutuyorum, falan dernekte birleşin adı şu olsun bu olsun demedim, demem de. Siz saygın olan bu mesleğinizi daha da saygın hale getirin İsim vermek benim işim değil ismi siz belirleyin. Siz böyle bir duruş sergileyin biz bu duruşu ödüllendiren jest yapmaya hazırız. Ben bu konuyu burada bırakıyorum. 2 dernek belli noktaya getirdiler. Bu noktaya gelmesinde emeği olanları kutluyorum. Şehrimizin daha iyi, daha güzel hale gelmesi için bunları yazan, çizen gösteren tüm çalışan gazetecilerimizin günlerini kutluyorum."
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın konuşmasının ardından meslekte 20 yılını dolduran gazetecilere plaketleri takdim edildi.
(SŞ)

10.01.2013 20:15:50 TSI

Editör: Wan Haber