Aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesine ilişkin konuşan Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, cinayetlerin dün saat 14.00 sıralarında işlendiğini söyledi. Öldürülen PKK'lıların cesetleri ise Adli Tıp kurumuna kaldırıldı.
PKK'lı Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Daha önce gece 01.00 sıralarında öldürüldükleri açıklanan PKK'lıların, dün saat 14.00 civarında öldürüldükleri öne sürüldü. Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker, dün öğleden sonra kendilerinden haber alamayan arkadaşlarının gece saatlerinde büroya gittiklerini ve kapıdan kan sızdığını görünce durumu polise haber verdiklerini söyledi. Ülker, polisin yaptığı ilk incelemede, PKK'lıların çarşamba günü saat 14.00 sıralarında öldürülmüş olduğunun belirlendiğini ifade etti.
Öldürülen 3 PKK'lının cesetleri ise, cinayetlerin işlendiği Enformasyon Bürosu'ndan çıkartılarak Adli Tıp kurumuna gönderildi. Olayın duyulmasından ardından büro önünde toplanan PKK sempatizanları da, Türkiye aleyhinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.
(İHA-OK-D)

10.01.2013 15:10:57 TSI

Editör: Wan Haber