3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın Temellerinin Atılması ve Karabük'ün Kuruluşunun 76. yıldönümü bu yıl coşkuyla kutlanacak.
3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılması ile 13 haneli bir köy olan Karabük, bugün modern Türkiye'nin ekonomik-sosyal ve kültürel anlamda önde gelen illeri arasında yer alıyor. Türkiye'de kurtuluşunu değil, kuruluşunu kutlayan tek il olan Cumhuriyet Kenti Karabük, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan, fabrikalar kuran fabrika unvanına sahip Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 76. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 3 Nisan kutlama etkinliklerinin bu yıl daha görkemli ve geniş katılımlı kutlanması amacıyla Vali İzzettin Küçük başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, KARDEMİR A.Ş. temsilcisi, bazı daire müdürleri ile basın kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İzzettin Küçük, 25-28 Nisan tarihleri arasında Ankara'da Karabük Tanıtım Günleri gerçekleştirileceğini belirterek, "İlk defa gerçekleştirilecek olan Ankara'daki bu program ilimizin tanıtımı açısından da büyük önem arz ediyor. Bu bakımdan iyi bir hazırlık programı yapıyoruz. Bunun yanında 3 Nisan tarihi bizim kentimiz için önemli bir tarihtir. Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılması ve Karabük'ün Kuruluş yıldönümüdür. Bu yıl daha bilimsel çalışmaların yapılmasını planlıyoruz. Bu yıl 3 Nisan'da çıkacak, altı aylık bir çalışmanın ürünü olan bir kitap hazırlıyoruz. Karabük'ü esas alan resmi yazışmaların yer aldığı 'Osmanlı Arşivinde Karabük' isimli bir kitap. Ciddi, önemli, bilimsel bir eser olacak. Bu üniversitemizdeki hocalarımızın yürüttüğü bir çalışmadır. Bugün bu toplantımızda geçen sene yapılan kutlama etkinliğindeki programa bir göz atacağız. Ardından katılımcıların bu yılki etkinlikler konusundaki fikirlerini alacağız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantılarla ana programı netleştirmiş olacağız" dedi.
Vali İzzettin Küçük'ün konuşmasının ardından geçen yılki kutlama etkinlikleri değerlendirildi ve katılımcıların bu yılki etkinliklerle ilgili fikirleri alındı.
(ET-ET-Y)

19.02.2013 15:59:04 TSI

Editör: Wan Haber