2020 yılı Şubat ayının sonuna kadar en yeni Corvette’nin yani C8 kodlu otomobilin teslimatı yapılmayacağı açıklanmıştı. Ancak bu yeni otomobilin jant ve lastiklerinin sökük halde görüntülenmesi sosyal medyada gündem oldu. 

Hem otomobilin trafikte olması hem de bu durumdan faydalanan hırsızların yaptığı kafaları karıştırdı.

Detroit’te görüntülenen otomobilin sadece jant ve lastikleri yoktu belki ama orada ne işi olduğuna kimse bir anlam veremedi.

Sokağa park edilmiş olan otomobil yeni bir model olduğu için her ne kadar memleketinde olsa da görenlerin dikkatini çekiyor haliyle.

Ayrıca öyle çok dikkat çekmiş ki hırsızlar 3 milyon dolarlık bu araç karşısında kayıtsız kalamamışlar. 

Amerikalı otomobil dergisi Motor Trend’in haberine göre otomobilin sahibi geçen hafta da aracını aynı yere park ettiği için bir kez daha orayı seçmekte bir mahsur görmedi.

2-20200124165428.jpg

 

Ancak hırsızlar tarafından takip edildiği tahmin edilen araç 2. kez aynı yere park edilince hırsızlar lastik ve jantları söküp çaldı. Geride ise iki taşın üstüne bırakılan C8 ile bijon başlarını bıraktılar.

Yeni Corvette C8 hakkında yeterince bilgi piyasada bilinmiyor. Otomobilin resmi tanıtımı yapılsa da teknik detaylarla alakalı çok fazla bilgi yok. 

Bu yüzden habere konu olan otomobilin Chevrolet’in test araçlarından biri olduğu tahmini yapılıyor, ancak aracın plakaları da markanın kullandığı araçların plakasıyla bir benzerlik içermiyor.

İlk ortadan motorlu Corvette olma özelliğine sahip otomobil de olan araç C8 koduyla satılacak. Satış konusunda daha çok yeni olan Corvette C8’in lastiklerinin çalınması bu yüzden önemli bir detay olarak dikkat çekiyor.

Amerika’da bile yollarda görme şansınızın çok az olduğu bu otomobilin başına gelen hırsızlık yeni Corvette’nin jant ve lastikleriyle alakalı kafalarda soru işareti oluşturmuş durumda.

Yeni Corvette’nin Stingray modeli olan araçta 6.2 litrelik V8 bir motor bulunuyor. 495 beygir güce sahip olan bu motor 637 Nm de torka erişme gücüne sahip.

Otomobil aynı zamanda tasarımı, teknolojisi ve motor konumlandırmasıyla bugüne kadar üretilen Corvette modelleri arasında en farklı versiyon olarak öne çıkıyor.SuperHaber

Editör: Wan Haber