Adana'da bir kuyumcunun camını demir sopa ile kırarak 4 saniyede 23 bin liralık altını çalan hırsızlar, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, olay, 28 Ocak 2013 günü saat 11.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi Dedekorkut Mahallesi'nde bulunan Huzur Kuyumculuk'ta meydana geldi. Yüzü maskeli 3 kişi, iki kadın müşteri alışveriş yaptığı sırada kuyumcu dükkanının camını demir sopa ile kırıp vitrindeki bilezikleri alarak kaçtı. Dükkan sahibi Mehmet Haşim Diner (30) ilk şokun ardından hemen motosikletine binerek hırsızları kovalamaya başladı. Bu arada müşterilerden biri de dükkandan başka bir şey çalınmaması için kuyumcuyu beklemeye başladı. Kuyumcu kovaladığı şahısların izini asri mezarlıkta kaybetti. Hırsızlık anı kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Mehmet Haşim Diner, içeride müşteri varken camın kırıldığını belirterek, "Birden ne olduğunu anlamadım cam kırıldı bir kaç tane el vitrinden bilezik ve kolyeleri almaya başladı. Ben hemen dışarı koştum ama her şey sadece 4 saniyede olup bitti. Yaklaşık 23 bin liralık altınımı çaldılar. Polis zanlıların kimliğini belirledi, ancak hala yakalanamadı. Ama bugün yarın yakalanır" dedi.
(FKE-AKL-AŞ-Y)

01.02.2013 09:59:52 TSI

Editör: Wan Haber