-Fethiye'da bir marketin önündeki dolaptan aldığı 3 kutu biranın parasını ödemeden kayıplara karışan şahıs, kovalamacanın ardından market çalışanları tarafından yakalanıp polise teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre; Patlangıç Mahallesi, Eski Hal karşısındaki Öğütveren Market'te gece saat 21.00 sıralarında Yüzünü başına geçirdiği kapüşon ile gizleyerek markete gelen B.K. kasiyeri kontrol ettikten sonra içecek dolabına gitti marketin önündeki dolaptan 3 kutu bira alan B.K. (29), kimsenin kendisini fark etmediğini düşünerek kasaya para ödemeden hızla marketten uzaklaştı. Şahıs güvenlik kameralarından takip eden market çalışanı 17 yaşındaki Mehmet Güzel, B.K.'nın peşine düştü. Kısa süreli kovalamacanın ardından B.K.'yı yakalayan Mehmet Güzel, şüphelinin elinde biraların olmadığını görünce market sahibi Hüseyin Öğütveren'den yardım istedi.
Güvenlik kamerası görüntülerine rağmen biraları aldığını inkar eden Barış K., polis çağrılmasını istedi. B.K. olay yerine gelen polislere çaldığı biraları kovalamaca sırasında park halindeki bir kamyonun altına attığını itiraf etti. Market sahibi Hüseyin Öğütveren'in şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan B. K., Günlikbaşı Polis Merkezine götürülürken, olay yeri inceleme ekipleri biraların atıldığı kamyon çevresinde incelemede bulundu. Bira kutuları parmak izi alınmak üzere polis merkezine götürülürken B.K sorgusunun ardından Fethiye Adliyesi'ndedenetimli olarak serbest bırakıldı.
Market çalışanı Mehmet Güzel, "Şahıs markete geldiğinde, güvenlik kameralarından ne yaptığını takip ediyorduk. Dolaptan biraları alıp, kaçtı. Kovalayıp yakaladım. Sonra da polis çağırdık derken Market sahibi Hüseyin Öğütveren de "Çalınan sadece 3 bira ama bunlara göz yumdukça daha büyük olaylara meydan veriyoruz. Biraları çalmadığı konusunda uzun süre diretti. Ancak polise hemen itiraf etti. Ben de şikayetçi oldum" diye konuştu.
(MB-İK)

16.01.2013 17:58:10 TSI

Editör: Wan Haber