DİYARBAKIR - Cenazelerin İstanbul'dan yola çıkması ile birlikte Diyarbakır Havaalanı'nda da hareketlilik başladı. Yoğun önlemlerin alındığı havaalanına 10 binlerce yurttaş geldi. Yaşamını yitiren Kürt kadın siyasetçileri Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarını yakalarına asan kitlenin sayısı soğuk havaya rağmen her geçen dakika arttı. 3 Kürt kadınının fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıyan kitle, "Bijî Serok Apo" ve "Şehîd namirin" sloganları ile yaklaşık 2 saat bekledi. İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan kalkan uçağın Diyarbakır'a inmesi ile birlikte 3 cenaze aracı havaalanının içine alındı. Cenazelerin uçaktan araçlara alınması için de BDP'li 10 kadının havaalanına alınmasına izin verildi.

Kitlenin güvenliğini Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri ve BDP'li kadınlar sağlarken, alandan sık sık "Şehîd namirin", "Ey şehîd riya te riya me ye", "Bi can bi xwîn em bi tere ne ey Serok", "PKK halktır halk burada", "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür", "PKK'yi yaratan yoldaşlara bin selam" ve "Bijî Serok Apo" sloganları yankılandı. Kitle ayrıca zaman zaman "Çerxa şoreşê" marşını okudu.

3 Kürt kadın siyasetçisini taşıyan 3 cenaze aracının havaalanından çıkmasıyla birlikte hiç dinmeyen slogan sesleri yükselmeye başladı. Ulusal ve uluslararası basının yoğun ilgi gösterdiği törende görüntü almak isteyen basın mensupları da zaman zaman zor anlar yaşadı.

Cenaze aracında bulunan cenazeler kitlenin yürüyüşü ile Özel Bağlar Hastanesi'ne doğru yol alıyor. Yürüyüşte, "Üç yoldaşımız ölümsüdür" ve Cansız'ın fotoğrafının üzerinde olduğu "Ben haklı bir davanın militanı ve kadını olarak ah demeye utandım" yazılı pankartlar dikkat çekiyor. PKK ve KCK bayraklarının açıldığı yürüyüşte üç kadın siyasetçinin fotoğrafları da taşındı.

On binlerce kişi sloganlarla yürüyor. DİHA

Editör: Wan Haber