Üsküdar Belediyesi, Dergi Editörleri Birliği ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 3. Dergi Günleri başladı. Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi, Ulaşım Müzesi'nde yapılan dergi fuarına 100'ü aşkın dergi katıldı. Onur konuğunun Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal'ın olduğu fuara Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Dergi Editörleri Birliği Başkanı Süleyman Karakaş, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın yanı sıra dergilerin editörleri ve yazarları katıldı. Açılışta söz alan Kara, özellikle internetin hayatımıza girmesiyle birlikte darbe alan matbu yayıncılığın devam etmesinin önemine vurgu yaptı.
Ali Haydar Haksal da, Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne dergi yayıncılığının geldiği noktayı anlatarak "bugün dergiler var olma mücadelesi vermektedir" dedi.
Fuarın 19-23 Aralık tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi. 20 söyleşi ve etkinliğin yapılacağı fuarda ziyaretçilerin çeşitli dergileri bir arada görme ve edinme imkanına sahip olacakları ifade edildi.
(HO-Y)

19.12.2012 16:07:28 TSI

Editör: Wan Haber