"10 Gün, 20 Yazar" sloganıyla düzenlenen 3. Çorlu Kitap Fuarı, sona erdi. 10 gün boyunca süren Kitap Fuarı'nda birbirinden ünlü yazarlar kitaplarını imzalarken son gününde ise söyleşi ve imza günü ile son buldu.
Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji, Orion Alışveriş Merkezi ve Apsis Kitabevi'nin işbirliğiyle üçüncüsü düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı, 10 gün boyunca imza günü ve söyleşi gibi bir dizi etkinliğe sahne oldu. Kitap Fuarı'nın son gününde Sarıkamış Faciası'nın Türkiye gündemine getirilmesine yönelik ilk çalışmaları başlatan ve bu konuyla ilgili kitaplar yazan Prof. Dr. Bingür Sönmez'in söyleşisiyle başladı. Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirilen söyleşide, Prof. Dr. Sönmez, projeksiyon gösterisi eşliğinde fotoğraf ve videolarla 1. Dünya Savaşı'nda yaşanan gelişmeler ve Sarıkamış Harekatı hakkında geniş kapsamlı bir sunum yaptı.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci; Kemaleddin Avcı, Özel Trakya Koleji Genel Müdürü Ahmet Varol, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan ve pek çok kitapseverin katıldığı söyleşinin sonunda, Prof. Dr. Sönmez'e plaket takdim edildi. Daha sonra Orion AVM'de düzenlenen imza günü etkinliklerinde Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Yazar Ulviye Alpay, okurlarının kitaplarını imzaladı.
10 gün boyunca birbirinden ünlü yazarın katıldığı Çorlu Kitap Fuarı'nda yazarlar kitapseverlere imza da dağıttı. Fuarın son gününde ise hem söyleşi hem de yazarlar kitaplarını imzalayarak 3. Çorlu Kitap Fuarı sona erdi.
(SŞ )

29.01.2013 19:40:01 TSI

Editör: Wan Haber