'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, "terör örgütü propagandası yapmak" ve TCK 301. maddesinde yer alan, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve organlarını aşağılamak" suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Güneydoğu'da PKK’ya yönelik operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra bildirinin arkasında olduklarına dair açıklama yaptıkları iddia edilen ve gözaltına alınan akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, dün İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü. Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından ifadeleri alınan 3 akademisyen ‘Örgüt propagandası yapma’ ve ‘Türk milletini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan tutuklanma talebiyle İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 

3 AKADEMİSYEN DE TUTUKLANDI
İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy tutuklandı.

3 akademisyenin TCK'nın 7/2 maddesinde yer alan "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Editör: Wan Haber