Aydın Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada 2/B arazilerinde devam eden doğrudan satış başvurularının 26 Şubat'ta sona ereceği belirtildi.
Aydın Defterdarlığı'nda yapılan açıklamada, 2/B taşınmazlarının doğrudan satışına yönelik başvuruların alınmasına devam edildiği ifade edildi. 2/B taşınmazlarının doğrudan satışı için yapılacak müracaatlarda başvuru bedeli alınmadığına işaret edilen açıklamada, "Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli; dört yüz metrekareye kadar olan kısmı için rayiç bedelin yüzde ellisi, fazlası için rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanır. Birden fazla taşınmazda hak sahibi olunması hâlinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, hak sahibinin tercih edeceği sadece bir taşınmaz için uygulanır. Bir taşınmazdaki hak sahipliğinin devredilmesi halinde yüzde elli satış bedeli hesaplaması, taşınmazın sadece dört yüz metre karesi için ve hak sahiplerinin hisselerine oranlanarak uygulanır. Daha önce başvuru bedeli yatırmadan yapılan başvurular ile bundan sonra yapılacak başvurular başvuru bedeli alınmaksızın geçerli kabul edilir" denildi.
Açıklamada 2/B taşınmazları için doğrudan satış hakkından yararlanmak isteyen yararlanmak isteyen hak sahipleri için son başvuru tarihinin 26 Şubat 2013 olduğu kaydedildi.
(MB-İK)

20.02.2013 12:27:50 TSI

Editör: Wan Haber