Tokat'ın Niksar ilçesinde 282 öğrencinin dilek ağacına astığı hayallerini hayırsever iş adamı arkadaşları ile birlikte gerçekleştirdi.
Niksar Aysel Nadide Başar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) düzenlediği 'Dilek Ağacı' projesi kapsamında öğrenciler okuldaki bir ağaca dileklerini yazarak astı. İstanbul'da yaşayan Niksarlı bir işadamı ise arkadaşları ile harekete geçerek karne günü bu dilekleri gerçekleştirdi. Öğrenciler karneleri ile birlikte bisiklet, fotoğraf makinesi, bilgisayar, saat vb. isteklerine kavuştu. Okul Müdürü Cafer Akgün, dilek ağacı projesi kapsamında öğrencilerin okul bahçesindeki bir ağaca hayalini kurdukları dileklerini yazmalarını sağladıklarını daha sonra ise bu dilekleri toplayarak önceden tespit ettikleri hayırseverlere ulaştırarak bu dilekleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Niksarlı işadamı Nurettin Özdemir ve arkadaşlarına 282 öğrencimizin tamamının dileklerini gerçekleştirdikleri için teşekkür eden Akgün, proje kapsamında öğrencilerden çok enteresan dilekler ve istekler aldıklarını belirterek, "Bilgisayar isteyenler, saat isteyenler, bisiklet isteyenlerin yanında hayatında hiç patates cipsi yemeyen öğrencilerimizden cips isteyenlerde bulundu. Ama bir öğrencimizin dileği bizleri çok duygulandırdı. Öğrencimiz dileğinde ne oyuncak, ne bilgisayar ne de bisiklet istedi. Örnek bir abla kardeş hikayesini barındıran dileğinde ablasını çok sevdiğini ve sağlık sorununun tedavi edilmesini dilediğini yazmış. Tabi İstanbul'daki işadamımız bu konuda da her türlü yardımı yapacağını ifade etti" dedi.
Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz ise okul tarafından yapılan dilek ağacı projesinin kendilerini de çok mutlu ettiğini söyledi. Hayırsever işadamı Nurettin Özdemir ise çocukların hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Böyle duygusal bir konuda duyarsız kalamazdık. Daha sonra dilekler bize ulaştı, bizde öncelikle sponsorlar yardımıyla bunu çözelim istedik ama daha sonra sponsora gerek kalmaksızın kendi içimizde bu dilekleri gerçekleştireceğimize karar kıldık. Tüm dilekleri aldık toparladık ve okulumuza ulaştırdık. Onları böyle mutlu görmek bizleri de çok mutlu etti. İnşallah her zaman mutlu ve güler yüzlü olurlar" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

25.01.2013 16:47:14 TSI

Editör: Wan Haber