27 yıldır kesintisiz devam eden Tüketici Zirvesi’nde bu yıl AB, Türkiye ve Bosna ilişkileri üzerine akademisyenler ve müteşebbisler tarafından analizler yapıldı. Uluslararası standartları ve kaliteyi yakalamada izlenecek yöntemler tartışıldı. Ve tüketici sorunları, kalite, marka ve pazarlama konuları gündeme getirildi.


Dünyada, imalat ve hizmet sektöründe tüketici istek ve beklentilerini görerek, inceleyerek, iş dünyasına bundan sonraki süreçte almaları gereken tedbirleri, dünyaya entegre olma yollarını, değişen tüketim alışkanlıklarını, alternatif satış modellerini, marka algılama metotlarını ve sosyal medya başta olmak üzere tüketiciye ulaşabilmek için hangi yolların ve yöntemlerin uygulamaya konulması gerektiğinin bilgilerini bu zirvede katılımcılarla paylaştı. Zirve, yurtiçi ve yurtdışından önemli sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.


Konunun uzmanları, uygulayıcıları ve tüketici katılımlarıyla gerçekleşen 27. Uluslararası Tüketici Zirvesi kalitenin yükseltilmesine ve tüketici bilincinin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi gerektiğini belirttiler.


Bosna Hersek’e kültürel desteğin yanısıra ekonomik destek sağlanmasının gerekliliğine işaret ettiler.
Uzmanlar, AB ilişkilerinin sürdürülmesinin lüzumunu bir kere daha dile getirdiler.


27. Uluslararası Tüketici Zirvesi'nde geleceğe ışık tutmak adına çok önemli göstergeler kamuoyu ile paylaşıldı. Ulusal ve uluslararası işletme temsilcilerinin, birbirleriyle tanışma, kaynaşma, imkanının oluşacağı bu zirve yeni iş birlikteliklerine de vesile oldu. İnfo standlarda işletmeler üretmiş oldukları ürün ve hizmetleri tanıtma imkanı buldular. Konferans katılımcıları, bürokratik ve akademik kadroların işletme temsilcileriyle bir arada bulunması, iş sürecinde bilgi paylaşımı sebebiyle daha hızlı kararlar alınmasına yardımcı olacağını söylediler.


27. Uluslararası Tüketici Zirvesi'nde katılımcı işletmelere, Katılım Sertifikası ve "Tüketici 2014 Kalite Ödülü" takdim edildi.


Ayrıca sanat dünyamızın önde gelen isimlerine sanata ve müziğe katkılkarından dolayı Uluslararası Tüketici Kalite Ödülü takdim edildi…


27.Uluslararsı Tüketici Zirvesi'ne Avrupa Diplomatlar Birliği Genel Başkanı Gunther Meinel, Yunus Emre Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Eski Fenerbahçeli Boşnak futbolcu Boliç de katılarak tüketici bilincine destek verdiklerini belirttiler. Aslı Hünel ve İzzet Yıldızhan da şarkılarıyla geceye renk kattılar.

Editör: Wan Haber