Malatya'da, 26 yıl önce Tüccar Pazarı'nda esnaf için geçici olarak yaptırılan 8 iş yeri, mahkeme kararıyla boşaltılıyor.
Alınan bilgilere göre, Malatya merkezdeki tarihi Söğütlü Camii'nin yıkılarak yerine yenisinin yaptırılması esnasında burada iş yerleri bulunan esnaf için, Tüccar Pazarı'ndaki boş alanda 1986 yılında, geçici olarak 8 adet iş yeri yaptırıldı.
Belediye, 26 yıldan beri iş yerlerini kiraya verdiği esnafın tahliyesi için açtığı mahkemeyi kazanınca, tahliye işlemleri başladı. İş yerlerinin tahliyesi için emniyetten yardım istenince, çok sayıda polis ekibi Soykan Parkı'nda hazır bekletildi.
Bu arada, Malatya'nın eski belediye başkanlarından Seyhan Semercioğlu devreye girerek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşüp, buradaki esnafa 1 Şubat'a kadar zaman verilmesini istedi. Çakır ise bu talebi kabul ederek, ekipleri geri çektirdi. Semercioğlu, kendisinin belediye başkanlığı döneminde iş yerlerinin, Söğütlü Camii'nin yıkılması esnasında mağdur olan esnaf için geçici olarak yaptırıldığını söyledi.
(BK-SO-Y)

10.01.2013 13:37:24 TSI

Editör: Wan Haber