Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 560 saat sürecek Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu açıldı. Kursa 4'ü erkek 26 kişi başvururken, kurs sonunda mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Hasta ve Yaşlı hizmetleri sektöründe çalışabilecek.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta ve yaşlı bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilen ve kendisinin ve hasta yaşlının sağlığını koruyabilen meslek elemanları yetiştirilmesi amacıyla gelen talepler doğrultusunda açılan 'Hasta ve Yaşlı Refakatçisi' kursu 23 Ocak 2013 tarihinde başladığını ifade eden Merkez Müdür Yardımcısı M.Neşeli Girgin; "Kuyucak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kuyucak Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kursumuz, Atatürk Ortaokulunda hafta içi her gün 18.00-23.00 saatleri arasında yapılmakta olup, toplam 560 saat sürecek ve 18 Haziran 2013 tarihinde sona erecektir. Kurslarımız alanında sektör deneyimi olan ve Kuyucak İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli meslek elemanları tarafından verilmektedir. Kursumuza 4 erkek, 22 bayan olmak üzere toplam 26 kursiyerimiz katılmaktadır" dedi.
KURSUYERLER MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ İŞLERİ YAPABİLECEK
Çeşitli konularda 26 kursiyere 560 saat yeterlilik eğitimi verileceğini belirten Girgin; "Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursunda kursiyerlere; Kişisel bakım yapmak, Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulamak, Yaşlıların fiziksel ve ruhsal durumuna uygun hizmet etmek, Yaşlıların sağlık sorunları ile ilgilenmek, Yaşlılarla ve yaşlı yakınları ile iletişim kurmak, Kullanılacak ilaçların takibini yapmak İlaçları Takip Etmek, Pozisyon vermek ve kaldırmak, Yatakta tam silme yapmak, Banyo yaptırmak, Bakım sırasında karşılaşılabilecek acil durumlarda sağlık personeli gelinceye kadar önlem almak, Ağır hastalık ve vefat durumlarında eşlik etmek ve kişileri bilgilendirmek, Yaşlıya yemek yedirmek, Yaşlı beslenmesini takip etmek konularında toplam 560 saat yeterlilik eğitimi verilecektir. Kurs sonunda Hasta Ve Yaşlı Hizmetleri Alanı altında Hasta ve Yaşlı Refakatçisi sertifika programını tamamlayan kursiyerler; Mesleğin ait olduğu alandaki temel bilgi ve becerileri kazanacaklar, Alanın gerektirdiği temel yeterliklere sahip olacaklar, Mesleğin gerektirdiği işleri yapabileceklerdir. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Sektöründe; Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, Bakımevleri, Evde bakım, Hastaneler, Geronto-psikiyatri klinikler ve Huzurevlerinde çalışabilirler" şeklide konuştu.
(ÜÖ-SK-İK)

04.02.2013 16:45:01 TSI

Editör: Wan Haber