İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci ve yazar hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açtı.

DİHA’nın haberine göre, Özgür Basın’ın yayın organlarından Özgür Gündem Gazetesi ve Demokratik Ulus Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı “Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu” tarafından 1 Temmuz tarihinde 2015/125502 sayı ile başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak ise farklı tarihlerde yapılan haberler ile yazarların yayınlanan yazıları gösterildi.

Haklarında soruşturma açılan gazeteci ve yazarların isimleri şöyle:

Demokratik Ulus Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nuray Candan, gazetenin yazarları Cemal Şerik, Ali Haydar Kaytan, Metin Arslan, Selahattin Erdem, Dilzar Dilok, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan, gazetenin yazarları Suat Bozkuş, Şenel Karataş, Eyüp Güven, Muzaffer Ayata, Baki Gül, Hasan Kıyafet, Kemal Bülbül, Hasan Ali Kızıltoprak, Arif Altan, Ersin Çaksu, Zana Farqini, Doğan Durgun, Metin Yeğin, Mehmet Güç, Ayşe Batumlu, Ömer Ağın ve DİHA muhabiri Hayri Demir.

Hakkında soruşturma açılan gazeteciler, yarın Çağlayan Adliyesi’nde giderek savcılığa ifade verecek.

Arınç hedef göstermişti
Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü katıldığı bir TV programında Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerini şu sözlerle hedef göstermişti:

“Benim daha sözlerim bitmedi. Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel’in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete… Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar.” /Zete

Editör: Wan Haber