Kütahya'da, mülkİyeti İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait 250 yıllık tarihi Germiyan Konağı'nda restorasyon çalışmaları sona erdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kış koşulları yüzünden bozulan çatı ve oluklar ile zamanla çatlayan dış sıva ve deforme olan ahşap pencere ve kapılardan dolayı ısınma sorunlarının bulunması ve dayanıklılık bakımından şüphelere sebebiyet vermesi üzerine bu kış mevsimi öncesi konak genel bakım ve onarıma alınmıştır. Çalışma, Ön İzin Belgesi ve İş Uygunluk Belgesi veren Kütahya Belediyesi uzmanlarının bilgisi dahilinde İzmir Rölöve Anıtlar Müdürlüğü teknik elemanlarının katkısıyla onarımı yapılmıştır. İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan 84 bin 665 lira ödenekle yapılan bakım ve onarımla ahşap pencere, kapı kanadı, eli böğründe, saçak alın tahtası, yatay ve düşey duvar bandı silmesi, tavan ve duvarda bağdadi, akrilik esaslı renkli cila, sıva raspası ve Horasan harcı ile düz sıva, çinko düşey yağmur borusu ve yağmur oluğu, cam yünü ile ısı yalıtımı, seramik duvar karosu yenilenmiştir. Silikon esaslı dış cephe boyası yapımı ise hava şartlarının uygun olacağı bir vakte ertelenmiştir"denildi.
Konağın 2003'te İl Özel İdaresi'nce Salih Gül'e kiraya verildiği, yapıda işletmeci tarafından yöresel yemek kültürünün devam ettirildiği belirtildi.
(EFE)

04.01.2013 14:32:12 TSI

Editör: Wan Haber