Düzce İl Özel İdaresi ekipleri, Düzce'nin en yüksek köylerinde kapalı köy bırakmadılar. İl Özel İdaresi ekipleri canla başla 24 saat boyunca görev yaparak, vatandaşların sıkıntı çekmemesi için çaba harcıyor.
Düzce merkez, ilçe ve köylerinde 2 gün boyunca etkili olan kar yağışı karşısında İl Özel İdaresi çalışmalarına hiç ara vermeden devam etti. Düzce'ye en uzak olan köylerde dahi yol açma ve genişletme çalışmaları 24 saat boyunca devam etti.
İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Hacıislamoğlu Düzce'nin en yüksek köylerinden birisi olan Samandere Köyü'ne giderek yol açma ve genişletme çalışmalarını yerinde gördüler.
Çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler veren İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, çalışmalara aralıksız devam ettiklerini ifade ederek "Bugün itibarı ile merkezde bir tane kapalı köyümüz vardı ona müdahale ettik. Diğer ilçelerimde problemimiz yok. Şu anda Samandere'deyiz. Samadere bizim merkezin en yüksek köylerinde birisi. Biz burayı iki üç kez açıyoruz. Önce grayderle müdahale ediyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Aksi halde yağan kar 60-70 santimetreyi geçince grayderin çalışma imkanı olmuyor. Çalışma sonrası üstünden geçiyoruz. Kenarlara yığıldığında kar yola tekrar geliyor. Dozer önden gidiyor grayder arkadan yolu genişletiyor. Bu yol aynı zamanda Düzce merkezi Kaynaşlı'ya bağlayan grup yolu. Bu yol, Samandere, Çakırsayvan, Yeniyurt ve Kaynaşlı'ya bağlanıyor. Burası bitikten sonra grup yoluna gireceğiz. Çatalçam'a kadar genişletme ve yol açma çalışmalarımız sürecek. Düzce merkez ve ilçelerde tüm yolları açtık. Ana arterler açık. Bundan sonra mahalle aralarına girerek yol genişletme çalışması olacak. Biz köy muhtarlarından ve vatandaşlardan sabır istiyoruz. Bir günde bütün işler olmaz. Sırası ile bütün işlerimizi bitireceğiz" dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Hacıislamoğlu ise, İl Özel İdaresi ekiplerinin 24 saat çalıştığını ifade ederek "Özel İdarenin can siper hane çalışması var. Gece sabahlara kadar çalıştıklarını söylüyorlar. Ortaya çıkan görüntü bunun başarısıdır. Çalışanlara teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar sıkıntı yaşanmadı" ifadelerini kullandı.
Köy Muhtarı Turgut Ardıç, İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederek "Zaman zaman köyümüzün rakımının yüksek olmasından dolayı sıkıntı çekiyoruz. Valiliğimizin ve il özel idaremizin katkıları ile sorunlarımız çözülüyor. Hepsinden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Düzce İl Özel İdaresi 10 grayder, 1 dozer, 3 lastik tekerlekli kamyon, 10 kanal kazıcı, 2 bıçaklı kamyon ve 27 ekiple karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.
(AY)

11.01.2013 12:06:50 TSI

Editör: Wan Haber