1 Kasım tekrar seçimlerinin sonucunda Türkiye genelinde 24 gazeteci ve yazar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 26. dönem milletvekili olarak girdi.

Bianet’in derlediği habere göre Meclis’e girenlerin 4’ü Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP), 6’sı Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP), 14’ü Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) milletvekili oldu.

TBMM’ye seçilen medya mensubu vekillerin 7’si İstanbul’dan, 4’ü İzmir’den, 3’ü Ankara’dan olmak üzere  Mardin ve  Eskişehir’den ikişer,  Kars, Erzurum, Adana, Isparta, Antep ve  Siirt’ten.

Vekil seçilen gazeteci ve yazarların 23’ü erkek, 1’i kadın.

7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilmiş gazeteci ve yazarlardan 1 Kasım’da aday olan HDP’li Yurdusev Özsökmenler seçilemedi. AKP’li Hüseyin Yayman ve Muhsin Kızılkaya ise aday gösterilmemişlerdi.

HDP’den TBMM’ye giren gazeteci ve yazarlar:

Sırrı Süreyya Önder, Ankara 1. bölge; Ertuğrul Kürkçü, İzmir 1. bölge; Mithat Sancar, Mardin; Ayhan Bilgen, Kars

CHP’den TBMM’ye giren gazeteci ve yazarlar:

Utku Çakırözen, Eskişehir; Barış Yarkadaş, İstanbul 1. bölge; Enis Berberoğlu, İstanbul 2. bölge; Eren Erdem, İstanbul 3. bölge; Tuncay Özkan, İzmir 1. bölge; Mustafa Balbay, İzmir 2. bölge

AKP’den TBMM’ye giren gazeteci ve yazarlar:

Aydın Ünal, Ankara 2. bölge; Şamil Tayyar, Antep; İsmet Uçma, İstanbul 1. bölge; Markar Eseyan, İstanbul 2. bölge; Tülay Kaynarca, İstanbul 3. bölge; Mehmet Metiner, İstanbul 3. bölge; Hüseyin Kocabıyık, İzmir 1. bölge; Talip Küçükcan, Adana; Yalçın Akdoğan, Ankara 1. bölge; İbrahim Aydemir, Erzurum; Nabi Avcı, Eskişehir; Sait Yüce, Isparta; Orhan Miroğlu, Mardin; Yasin Aktay, Siirt

Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday olan sekiz gazeteci ve yazardan hiçbiri TBMM’ye giremedi. (Bianet)

Editör: Wan Haber