Van kooperatifi Türkiye genelindeki bin kooperatif arasından 29. Sıraya yükseldi. Sıkıntılı sürecin yaşandığını hatırlatan başkan Erdal Toktamış, Van esnafına 82 milyon TL kredi kullandırdıklarını söyledi.

Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 1962’de kuruldu. İşlerini yoluna koymak isteyen esnafın uğrak yerlerinden biri de kredi kooperatifleri oluyor. Küçük işletmelerin geliştirilmesi için esnafa kredi sağladıklarını söyleyen Van Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdal Toktamış, 18 yıldır görevde ve çalışmalarını anlattı. 

“Büyük bir başarıyla 29. olduk” 

“Türkiye genelinde bin kooperatif içerisinden 29. olduk. Bu çok büyük bir başarı demektir. Piyasadaki kötü gidişat ve işlerin tam olarak rayında olmaması nedeniyle, son bir yıl içerisinde bayağı bir çöküş meydana geldi. Piyasada sıcak paranın dönmemesi ve güvenliğin olmaması nedeniyle de yatırımlar yapılmamaktadır. Elbette kooperatifimiz de büyük bir zarar görmektedir. Bunlar elbette atlatılacaktır ancak kısa sürede değil. İnşallah kısa zamanda kooperatifimiz eski günlerine döner.” 

82 milyon Van’a, 230 milyon bölgeye 

“Ağustos 2016 tarihi itibariyle aktif üye sayımız 3 bine yaklaştı. Van’da son 4 yılda toplam 82 milyon TL kredi kullandırdık. Van, Bitlis, Muş ve Hakkari olmak üzere bölge birliği olarak da hizmet veriyoruz. Bölgeye bağlı 13 kooperatifimiz var. Son 4 yılda bölge esnafımıza kullandırdığımız kredi miktarı 230 milyonu geçti. Esnaf kredi borçlarını ödeme noktasında sıkıntı yaşıyor. İnşallah kısa zamanda sıkıntılarımızı atlatacağız.”

Kaynak: Van Ekonomist

 

Editör: Wan Haber