Darbenin tahribatı sanılandan daha büyük. FETÖ’nün son 6 yılda 21 milyon vatandaşı fişlediği ortaya çıktı. Türkiye’deki cezaevlerinin kapasitelerinin 2 katından fazla insanı tutuklamaya hazırlanan darbecilerin 24 ay içinde infaz etmeyi planladığı 9 bin kişilik bir de liste oluşturduğu belirlendi.

Ülkeyi bir kaosun içine çekmeye hazırlanan FETÖ'nün, hain kalkışma öncesi 6 yıldan bu yana ülkedeki 21 milyon insanı fişlediği ortaya çıktı. Türkiye'deki cezaevlerinin kapasitelerinin 2 katından çok daha fazla insanı tutuklamaya hazırlanan darbecilerin 24 ay içinde infaz etmeyi planladığı 9 bin kişilik birde liste de oluşturduğu öğrenildi. Bin yıl unutulmayacak denilen, ancak 5 yıl sonrasında tarihe kara bir leke olarak geçen 28 Şubat sürecinde post modern darbecilerin fişlediği insan sayısı 6 milyon iken, 15 Temmuz darbe girişimine hazırlanan FETÖ mensuplarının 21 milyon vatandaşımızı fişlediği gerçeği tüyler ürpertti.


48 AY SÜREYLE SIKIYÖNETİM
Örgütün son 6 yıl öncesine kadar fişlediği insan sayısının 7 milyon civarında olduğu, bu tarihten sonra fişlemelere hız verildiği dikkat çekti. 28 şubat sürecinde fişlenen 4 milyon 300 bin vatandaşlarımızın da FETÖ fişleme listesinde olduğu belirtildi. Örgütün 48 ay süre ile ile sıkıyönetim ilan etmeyi planladığı, ilk 24 ay içinde gazeteci, işadamı siyasetçi ve bazı STK temsilcilerinin yer aldığı 9 bin kişilik infaz listesi oluşturduğu kaydedildi.

PKK İLE İRTİBAT İÇİNDE
Darbe girişiminin gerçekleştiği saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak Kürt bölgesinin Süleymaniye kentindeki irtibat bürosunda görevli bir askerin, PKK'nın Süleymaniye'deki medya savunma alanları sorumlusu ile irtibata geçerek “Öcalan darbe sırasında yaralandı” mesajını verdiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, sabah saatlerinde ise FETÖ'nün Süleymaniye'deki düşünce kuruluşu yetkilileri ile PKK'nın Süleymaniye'deki 2 yetkilisinin bir araya gelerek, Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin durum değerlendirmesi yaptığını bildirdiler. Darbecilerin, Öcalan kartını oynayarak terör örgütü PKK'yı bölgede hareketlendirmeyi planladığı ancak hükümetin resmi açıklaması ile rüzgarın şimdilik tersine döndüğü kaydedildi. (İHA)

Editör: Wan Haber